Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea din Rusia

Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea din Rusia
Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea de pe teritoriul Rusiei, anunţă o comisie internaţională de anchetă.

Robby Oehler, a cărui nepoată a murit în atac, a declarat pentru BBC că procurorii vor investiga circa 100 de suspecţi în cazul incidentului.

"Ne-au spus cum a fost transportată racheta Buk, prezentând ca dovezi conversaţii telefonice, fotografii şi înregistrări video", a precizat el.

Potrivit procurorilor, racheta a fost lansată din estul Ucrainei, dintr-o zonă aflată sub controlul rebelilor proruşi, dar fusese adusă acolo din Rusia.

Comisia internaţională de anchetă este formată din procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaysia şi Ucraina.

Rusia a respins orice implicare în doborârea avionului.

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (MH-17), care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bord au murit. "Anchetatorii au exclus posibilitatea unui atac aer-aer. Avionul care efectua cursa MH17 (Amsterdam - Kuala Lumpur) s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă sol-aer de tip Buk, lansată din regiunile separatiste din estul Ucrainei", preciza raportul comisiei de anchetă, prezentat în urmă cu un an.

 

Loading...
Comenteaza