Românul răpit în Nigeria a fost eliberat fără vreo răscumpărare, anunţă autorităţile nigeriene

Românul răpit în Nigeria a fost eliberat fără vreo răscumpărare, anunţă autorităţile nigeriene
Autorităţile nu au plătit nicio răscumpărare pentru eliberarea inginerului român care fusese răpit luni, susţine Poliţia regională, explicând că succesul s-ar datora presiunilor exercitate de serviciile de securitate asupra răpitorilor.

Celestina Kalu, un purtător de cuvânt al Poliţiei din sudul Nigeriei, a declarat că ostaticul român şi un coleg a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită au fost pur şi simplu eliberaţi de grupul care îi răpise.

"Au fost salvaţi pe şoseaua Urhonigbe-Abraka, într-o zonă bogată în vegetaţie. Nu a fost plătită nicio răscumpărare, nu au fost făcute arestări", a afirmat Celestina Kalu, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Însă, potrivit cotidianului SunNewsOnline, inginerul român şi doi colegi nigerieni au fost eliberaţi datorită presiunilor efectuate de serviciile de securitate asupra răpitorilor.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a comunicat luni seară că inginerul român care fusese răpit în Nigeria luni a fost eliberat. MAE a mulţumit instituţiilor participante la Celula de criză şi autorităţilor nigeriene pentru implicare şi sprijinul oferit în acest caz.

Inginerul român fusese răpit luni în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi. Incidentul a avut loc pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei. Indivizi înarmaţi au atacat un grup care escorta cetăţeni străini, reuşind să răpească un inginer român.

Inginerul român este angajat al companiei de construcţii Dextron Nigeria Ltd, a declarat, pentru agenţia Reuters, Celestina Kalu, un purtător de cuvânt al Poliţiei regionale.

În sudul Nigeriei există, din anii 1990, un conflict între grupuri locale care se opun exploatării resurselor petroliere de către companii occidentale şi serviciile de securitate. Începând din anul 2004, numeroşi angajaţi ai companiilor occidentale au fost răpiţi, fiind în general eliberaţi după plata unor răscumpărări.

 

Loading...
Comenteaza