Un francez care pregătea 15 atentate la campionatul Euro 2016 în Franţa, arestat în Ucraina. Avea cu el 125 de kilograme de explozibil

Un francez care pregătea 15 atentate la campionatul Euro 2016 în Franţa, arestat în Ucraina. Avea cu el 125 de kilograme de explozibil
Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au prevenit o serie de atacuri teroriste planificate în timpul campionatului Euro 2016 în Franţa, după ce au arestat un francez care încerca să transporte 125 de kilograme de explozibil, a anunţat luni directorul SBU, Vasil Hriţak, citat de Interfax.

"SBU a reuşit să prevină o serie de 15 atacuri teroriste planificate pentru campionatul Euro 2016 în Franţa, care va avea deschiderea pe 10 iunie", a declarat Hriţak într-o conferinţă de presă organizată luni la Kiev.

Sâmbătă, poliţia de frontieră ucraineană a arestat un bărbat de 25 de ani de naţionalitate franceză, după ce au descoperit în maşina acestuia arme şi dispozitive explozive, inclusiv un lansator de rachete şi o mitralieră Kalashnikov, scrie Reuters.

Directorul SBU a precizat că bărbatul a luat legătura cu grupări armate din Ucraina încercând să cumpere armament şi explozibili.

Atentatele ar fi vizat locaşuri de cult ale comunităţilor musulmane şi evreieşti şi clădiri care au legătură cu organizarea turneului de fotbal, dar şi sedii administrative ale guvernului francez, printre care cele responsabile cu colectarea taxelor.

Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, bărbatul ar fi avut asupra sa 125 de kilograme de explozibili pe care încerca să-i transporte pe teritoriul francez, scrie Le Figaro.

Serviciile de securitate germane au avertizat asupra riscului de atentate teroriste în timpul campionatului Euro 2016, riscul cel mai ridicat fiind la meciul de deschidere dintre România şi Franţa, de pe 10 iunie.

Loading...
Etichete
Comenteaza