Boc concurează cu două doamne pentru scaunul de primar. Poate chiar cu trei

Boc concurează cu două doamne pentru scaunul de primar. Poate chiar cu trei
Până anul acesta, nicio femeie nu intrase în cursa pentru scaunul de primar al Clujului. Acum se profilează două. Cel puţin deocamdată.

Viceprimarul Horvath Anna a dezvăluit miercuri, la REALITATEA FM Cluj, că a decis să intre în cursa pentru funcţia de primar al Clujului. "Mi-am depus luni candidatura, în cadrul organizaţiei clujene a UDMR, este o procedură care trebuie urmată", a spus Horvath. Șansele viceprimăriței par destul de mari, având în vedere că are parte de susținere serioasă.

Deşi a precizat că listele finale cu candidaţii UDMR pentru alegerile locale vor fi cunoscute abia în aprilie, şeful formaţiunii politice maghiare, Kelemen Hunor, a anunţat încă din 17 decembrie că ar dori ca Horvath să fie candidatul uniunii la Cluj.

„Va fi un concurs şi oricine se poate înscrie. În ce mă priveşte, eu o susţin pe doamna Horvath Anna, dar nu eu decid, va fi decizia organizaţiei locale", a afirmat Kelemen. Dacă va câştiga competiţia internă, Horvath va deveni a doua femeie care va lupta pentru scaunul de primar în 2016; aşa cum se ştie, din partea PSD s-a anunţat încă de anul trecut candidatura Aureliei Cristea. Lucrurile nu se opresc aici: e posibil să intre în campanie și Steluța Cătăniciu, de la ALDE.

Horvath a spus că are un draft de program şi că una dintre principalele prevederi ale acestuia este o mai bună colaborare între cetăţean şi primărie. Întrebată de ce nu a implementat o astfel de măsură în mandatul său de viceprimar, Horvath a explicat că a încercat, dar că oamenii au nevoie de timp pentru a se acomoda cu măsuri noi. În urmă cu patru ani, candidatul UDMR la primărie a fost Eckstein-Kovacs Peter.

Horvath a devenit mai cunoscută atunci când a dat în judecată primăria. Anul trecut, reprezentanta UDMR s-a aflat printre personalităţile maghiare ale Clujului care au semnat intervenția accesorie prin care se alătură ca reclamanți în cazul indicatoarelor multilingve de la intrările în oraş. Inițiativa poartă numele "Primăvara celor 1000 de procese a grupului de inițiativă civilă Musai- Muszáj".

Horvath Anna, secretar general adjunct în cadrul UDMR, ocupă funcţia de viceprimar din 2012. Mai devreme, a avut funcţii la Bucureşti: consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, consilier guvernamental, în perioada 1998-2007, şi secretar de stat. În 2009-2010 a fost director regional în cadrul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului. Viceprimarul Clujului stă foarte bine la capitolul studii: a absolvit trei facultăţi: Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai şi Facultatea de Geografie, tot din cadrul UBB Cluj.

Loading...
Comenteaza