Ludovic Orban, despre perioada USL: "Noi am fost în antecamera puterii chiar şi atunci când eram la Guvernare"

Ludovic Orban, despre perioada USL:
Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, a declarat, joi, că perioada USL a fost „cea mai proastă din istoria partidului” şi că, deşi PNL era la Guvernare, stătea în antecamera puterii, cei care au avut de câştigat fiind reprezentanţii PSD.

Prezent, joi, la Iaşi pentru a-şi prezenta moţiunea în faţa colegilor săi liberali, Ludovic Orban a declarat, în conferinţă de presă, că dacă va ajunge să conducă partidul nu va mai permite nicio colaborare cu PSD, explicând că preşedintele PNL a făcut „un pact cu diavolul" atunci când a decis formarea USL, alături de PSD.Orban a mai spus şi că după ruperea USL „au mai rămas nişte vase comunicante".

Potrivit politicianului, perioada USL a fost „cea mai proastă din istoria PNL-ului" şi „efectele Uniunii sunt resimţite şi astăzi".

„Constituirea USL-ului de fapt a fost o greşeală ale cărei consecinţe le resimţim şi astăzi, USL-ul practic a fost acea înţelegere care a permis readucerea la putere a unui partid care era profund discreditat, care nu avea credibilitate şi care nu avea la momentul constituirii USL-ului capacitatea de a depăşi 30% în sondaje. Să nu ne mai întoarcem în istorie. S-au văzut rezultatele. La putere a ajuns PSD-ul, noi am fost în antecamera puterii chiar şi atunci când eram la Guvernare, iar cei care au câştigat au câştigat cei de la PSD", a declarat Ludovic Orban.Potrivit acestuia, după trecrea în opoziţe, PNL, care la momentul constituirii USL avea peste 27% intenţie de vot, la ieşirea din Uniune „abia a obţinut 15% în alegerile europarlamentare. Cred că aceste date sunt destul de elocvente".

Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă vor candida la funcţia de preşedinte al PNL.

 

 

Loading...
Comenteaza