Liderul PNL Cluj, replică pentru ministrul Mediului

Liderul PNL Cluj, replică pentru ministrul Mediului
Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a criticat recentele declaraţii făcute la Cluj de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

"Problema gunoaielor menajere este una spinoasă atât la Cluj cât şi în toată țara, ceea ce a dus la deschiderea unor proceduri de la nivelul UE care pot genera României sancțiuni pecuniare uriașe. Doamna ministru Gavrilescu, prezentă ieri la Cluj, în loc să îşi asume acest eșec al guvernării PSD-ALDE, s-a lansat într-o serie de atacuri profund nejustificate atât asupra Primăriei Cluj-Napoca cât şi a Consiliului Judeţean Cluj. De starea actuală nu este responsabilă administrația locală clujeană deoarece normele şi regulile le fac, din păcate, autorităţile naţionale care sunt mereu rupte de realitate. O guvernare găunoasă care mereu schimbă şi complică procedurile în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, lucru binecunoscut de altfel inclusiv la Bruxelles", a declarat Daniel Buda.

Europarlamentarul clujean consideră că oamenii au nevoie de la cei care guvernează ţara "de soluţii şi nu de demagogie ieftină".

"Doamnă ministru, înainte să amenințaţi clujenii că vor rămâne fără investiții în şcoli, spitale sau drumuri, mai bine v-aţi face temele atât la nivel guvernamental cât şi local şi aţi observa că domnul Alin Tişe a identificat soluția la actuala situație, care va fi implementată înainte de data de 30 octombrie prin montarea unei stații de osmoză inversă care va epura levigatul de la Pata Rât astfel încât substanțele scurse din depozitul neconform să fie netrualizate și să devină inofensive pentru mediu. Vă înțeleg însă că, certată fiind de domnul Tăriceanu si amenințată cu remanierea, v-aţi gândit să ieșiţi în spațiul public. Numai că v-aţi ales greșit locul şi tema. Opinia publică are nevoie de soluții şi nu de demagogie ieftină şi stupidă în faţa camerelor de luat vederi sau în mediul online, aşa cum oferă şi domnul Nasra, după o regie arhicunoscută. Întotdeauna alţii sunt de vină. Nu uitaţi că totuşi guvernaţi România de câţiva ani. Asumaţi-vă acest lucru!", a mai afirmat eurodeputatul Daniel Buda.

Ministrul Mediului a atenţionat autorităţile judeţene că s-ar putea să fie nevoite să suporte consecinţele pentru eventuale sancţiuni ale Uniunii Europene pentru nerespectarea obligaţiilor de mediu, respectiv închiderea depozitelor neconforme, precum cel de la Pata Rât şi astfel Clujul riscă să nu mai aibă bani pentru investiții în şcoli, spitale sau drumuri.

 

Loading...
Comenteaza