Ludovic Orban după blocarea moțiunii pe Energie: Bolșevici ce blochează abuziv Opoziția

Ludovic Orban după blocarea moțiunii pe Energie: Bolșevici ce blochează abuziv Opoziția
Presedintele PNL, Ludovic Orban, critica decizia de marti a conducerii Camerei Deputatilor de a nu trimite plenului spre dezbatere motiunea simpla depusa de liberali pe domeniul energiei, el denuntand "un precedent periculos, un atac impotriva democratiei, respectiv negarea dreptului Opozitiei parlamentare de a se exprima critic la adresa Guvernului."

"Consider revoltator gestul reprezentantilor PSD si ALDE care au blocat astazi in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor dezbaterea motiunii initiata de PNL pe tema dezastrului din domeniul energetic. Este un precedent periculos, un atac impotriva democratiei, respectiv negarea dreptului Opozitiei parlamentare de a se exprima critic la adresa Guvernului. Este tactica pumnului in gura bagat celor care isi permit sa atraga atentia asupra problemelor grave pe care le are actuala guvernare", afirma Ludovic Orban intr-un comunicat de presa transmis marti seara.

Orban spune ca PNL va redepune de azi inainte in fiecare sedinta de plen a Camerei Deputatilor, in aceeasi forma, motiunea "Romania in Bezna! PSD si ALDE Fura Curent!", pana cand aceasta va fi supusa dezbaterii parlamentare.

"Nu acceptam ca majoritatea parlamentara sa ne impuna ce anume sa scriem sau sa nu scriem in documentele care fac obiectul acestor actiuni parlamentare, printre putinele aflate la indemana Opozitiei. Nu exista niciun temei regulamentar sau constitutional care sa permita cenzurarea textelor motiunilor simple. Din contra, exista numeroase precedente in care PSD aflat in Opozitie a solicitat negru pe alb demisia/demiterea ministrilor impotriva carora indreptau motiuni simple. Inclusiv Curtea Constitutionala a certificat faptul ca nu pot fi ingradite aceste solicitari politice", mai afirma Orban in comunicat.

Liderul PNL anunta totodata ca, "avand in vedere situatia critica in care se afla domeniul energiei", liberalii pregatesc o sesizare catre CSAT privitoare la pericolul in care se afla sistemul energetic national.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, retragerea de pe ordinea de zi a motiunii simple depusa de liberali, intitulata "Romania in bezna, PSD si ALDE fura curent", pe motiv ca aceasta contine "solicitari imperative" catre premier, a anuntat Ioana Bran, secretar al Camerei, scrie Hotnews.

 

 

Loading...
Etichete
Comenteaza