Marius Nicoară, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL Cluj

Marius Nicoară, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL Cluj
Senatorul de Cluj Marius Nicoară şi-a depus cererea de suspendare din funcţia de prim-vicepreşedintel PNL Cluj după condamnarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Statutul PNL prevede ca cei cu funcţii de conducere la nivelul filialelor să fie suspendaţi în cazul în care sunt condamnaţi în primă instanţă.

Amintim că, senatorul PNL Marius Nicoară a fost condamnat, marţi, la un an de închisoare cu suspendare de către magistraţii curţii supreme, pentru că, în noiembrie 2014, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident în care o persoană a fost rănită. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

În plus, potrivit sentinţei, pe parcursul termenului de supraveghere, senatorul va presta "muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj - Napoca, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă".

De asemenea, Marius Nicoară trebuie să plăteaască 4.500 lei cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile.

Marius Nicoară a fost trimis în judecată în 8 noiembrie 2016. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23.45, Marius Nicoară a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu numărul 13, a produs un accident de circulaţie, intrând într-un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga.

În urma impactului, şoferul maşinii lovite de Nicoară a fost rănit. Bărbatul a refuzat să depună plângere penală şi are calitatea de martor în dosar.

În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că Marius Nicoară „avea la ora indicată o alcoolemie de circa 1,65 gr. %". Marius Nicoară declara atunci că a provocat un accident din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, în condiţiile în care pe şosea era polei, precizând că înainte de a se urca la volan a consumat un cocktail.

După decizia definitivă a instanţei, Nicoară fie îşi va recăpăta funcţia dacă va fi achitat sau va fi exclus din partid dacă fi condamnat. 

Loading...
Comenteaza