ACL Cluj: posibilă fraudă în comuna Mociu. Preşedinţii de secţii fac verificări

 ACL Cluj: posibilă fraudă în comuna Mociu. Preşedinţii de secţii fac verificări
Alianţa Creştin Liberală Cluj a depus astăzi o sesizare la BEJ prin care a adus la cunoştinţă faptul că, în cursul zilei de ieri, în comuna Mociu s-a depus un număr de 88 de cereri pentru urna mobilă.

VOT PREŞEDINTE 2014. „Astfel, la secţia din Mociu-17 cereri, la secţia din Ghirişu Român-14 cereri, la secţia din Chesău- 45 cereri şi la secţia din Boteni un număr de 12 cereri.

Ni s-a sesizat faptul că aceste cereri au fost luate de la primărie de către preşedinţii de secţii, şi depuse in fiecare secţie de votare, fapt care este contrar legislaţiei.

Mai mult decât atât, 3 persoane care apar pe listele pentru urna mobilă susţin faptul că nu au completat o astfel de cerere şi nu au solicitat adeverinţele medicale care sunt parafate de către medicul din comună şi care însoţesc cererile depuse în numele lor.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL Cluj a solicitat aşadar intervenţia urgentă a BEJ pentru a verifica cele menţionate mai sus, astfel încât să fie preîntâmpinată o posibilă fraudă electorală majoră", se arată într-un comunicat de presă al ACL Cluj.

Preşedintele BEJ Clul, judecătorul Monica Trofin, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a primit sesizarea ACL dar că au fost trimise întâmpinări şi în secţiile de votare respective.

„Când vor aduce înapoi urnele în secţii şi vor confrunta semnăturile, atunci vor lua o decizie şi ne vor comunica şi noua. Abia după aceea ne putem pronunţa", a spus preşedintele BEJ Cluj.

 

 

Loading...
Comenteaza