Alegerile generale, pe 9 decembrie

Alegerile generale, pe 9 decembrie
Alegerile parlamentare vor avea loc în România pe 9 decembrie, a decis guvernul. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al guvernului, Andrei Zaharescu, după şedinţa de sâmbătă a executivului. Cu doar câteva minute înainte, premierul Victor Ponta anunţase că alegerile vor fi pe 2 decembrie.

La începutul şedinţei, premierul Victor Ponta spunea că guvernul va adopta data de 2 decembrie pentru alegerile parlamentare, dar i-a cerut ministrului pentru relaţia cu parlamentul, Dan Şova, să aibă discuţii cu PDL pentru data de 25 noiembrie. "Eu sunt foarte nemulţumit pentru că, din păcate, având o opoziţie politică oarbă, am ajuns în situaţia în care cea mai proastă lege electorală posibilă rămâne în vigoare. Aşa au vrut cei de la PDL. Tot cei de la PDL nu au fost de acord să avem alegerile în luna noiembrie. Suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie. E o dată rea. Ar fi fost mult mai bine să fie pe 25 noiembrie. Haideţi să adoptăm de principiu data de 2 decembrie!. O să îl rog pe domnul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul să aibă un dialog luni cu grupul PDL şi poate îi convingeţi că e spre binele tuturor să vină cât mai mulţi oameni la vot", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor, a declarat recent că există o constrângere constituţională privind data alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, iar scrutinul nu poate fi organizat mai devreme de luna decembrie. Este vorba despre faptul că actualul parlament a fost validat pe 19 decembrie, iar Constituţia prevede că în momentul în care se organizează alegerile, preşedintele e obligat ca în 20 de zile să convoace parlamentul în şedinţa de constituire, a explicat ministrul de Interne.

(D.P.)

 

Loading...
Comenteaza