Andronescu şi Marga: Învăţământul din România suferă din cauza managementului defectuos

Andronescu şi Marga: Învăţământul din România suferă din cauza managementului defectuos
Sistemul de învăţământ din România suferă din cauza managementului defectuos. Opinia aparţine foştilor miniştri ai Educaţiei, Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu. Cei doi au participat la o dezbatere pe teme de educaţie, organizată de USL la Cluj, şi au făcut o radiografie a modului în care va arăta anul universitar 2011-2012.

Rectorul "Universităţii Babeş-Bolyai" a precizat că vor apărea situaţii stranii în învăţământul românesc, din cauza noii legi.

Andrei Marga a oferit şi exemple: "Clasamentul universităţilor care trebuie făcut mai riguros e dat în justiţie. mai multe universităţi au acţionat în justiţie. Apoi schimbarea de directori în toate şcolile şi schimbarea lor cu directori provizorii, viitori agenţi electorali, e o experienţă europeană unică."

Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Tehnice Bucureşti, a reclamat pericolul ca universităţile să îşi piardă autonomia. "Eu nu mă mai aştept la nicio surpriză pentru că vreau să intfrăm într-o normalitate. Aş vrea să îşi găsească locul autonomia universitară pentru că fără autonomie nu mai vorbim de o comunitate academică care stă pe picioarele ei", a spus ea.

Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu au participat vineri la o dezbatere pe teme de educaţie, organizată de USL la Cluj, şi au prezentat strategia în acest domeniu în cazul în care uniunea va câştiga alegerile.

Loading...
Comenteaza