Băsescu: "Aş putea publica toate discuţiile cu Ponta. Când am zis că se poartă ca un pisic, n-am exagerat"

Băsescu:
Preşedintele Traian Băsescu afirmă că premierul Victor Ponta nu a fost niciodată pregătit la consultările de la Cotroceni şi a precizat că s-ar putea să ia decizia de a face publice toate întâlnirile cu acesta.

Şeful statului a precizat, la emisiunea Evenimentul Zilei, difuzată de B1 TV, că premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe "nu aveau niciun fel de cifră pregătită" la consultările de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS.

"Aveau doar poveşti, enunţuri de genul să îmbunătăţim colectarea, să facem să funcţioneze ANAF, enunţuri pe care orice parlamentar le poate face", a arătat şeful statului.

Traian Băsescu a mai afirmat că o astfel de măsură poate fi aplicată când există un trend de creştere consolidată a numărului de salariaţi, acesta fiind momentul cel mai sănătos de aplicare, "iar, din păcate, la noi este de scădere".

Ponta: Am greşit că m-am dus la Băsescu. Când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!

Premierul Victor Ponta a afirmat că a greşit atunci când a mers, luni, la o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, deoarece a gândit instituţional că între structurile statului trebuie să existe respect, dar a ajuns la concluzia că "atunci când te bagi în cocină, te mănâncă porcii".

"Îmi pare rău şi am făcut o greşeală că m-am dus la Cotroceni. Eu am gândit instituţional că între instituţii trebuie să existe respect, dar m-am învăţat: când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

El a arătat că, în luna decembrie, va trebui restabilit prestigiul instituţiei prezidenţiale.

Premierul a adăugat că România este o ţară în care "EBA (Elena Băsescu - n.r.) şi Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard", dar că vrea să transmită un mesaj pentru toţi tinerii pregătiţi din România, "că EBA şi Elena Udrea sunt doar o parte a acestei societăţi".

"Îmi pare rău pentru doamna Petrescu, eu cred că a făcut bine că s-a întors în ţara în care doamna EBA şi doamna Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard, dar eu cred sincer, şi vreau să dau un mesaj către toţi tinerii pregătiţi din România, că doamna EBA şi doamna Udrea sunt o parte a acestei societăţi, însă cei mai mulţi sunt cei care apreciază profesionalismul şi, din punctul ăsta de vedere, succes tuturor celor tineri", a transmis Ponta.

 

Loading...
Comenteaza