Bătălia pentru moțiune. Rareş Bogdan: "Blestemații care îndrăznesc să pronunțe numele României în timp ce o trădează vor plăti!"

Bătălia pentru moțiune. Rareş Bogdan: "Blestemații care îndrăznesc să pronunțe numele României în timp ce o trădează vor plăti!"

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a avertizat că persoane din conducerea Camerei Deputaților și a Guvernului pun presiune pe semnatarii moțiunii de cenzură. Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a reacţionat imediat.

"Atrag atenția din nou că îndepărtarea Guvernului Dăncilă din Palatul Victoria este o operațiune de salvare a României din ghearele unor incompetenți. Țara nu-și mai permite să achite factura acestor mediocri care scufundă România. Cu visteria aproape goală și credite externe luate la dobânzi catastrofale, cu investiții la un minim istoric, cu gaze și energie importate cu niște prețuri record în Uniunea Europeană, în pragul unei ierni din care nu se știe cum vom ieși, țara pur și simplu se scufundă. Nu mai ține așa! Succesul acestei moțiuni de cenzură este o datorie de onoare, iar blestemații care îndrăznesc să pronunțe numele României în timp ce o trădează, în timp ce o vând ca la piață pentru salvarea unor hoți, mincinoși, nesimțiți și țicniți vor plăti! Românii au nevoie de normalitate, timpul nesimțiților a expirat!", a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, a avertizat joi, într-o intervenție telefonică la RFI, că persoane din conducerea Camerei Deputaților și a Guvernului pun presiune pe semnatari ai moțiunii de cenzură, oferindu-le funcții publice și susținere în Parlament pe diferite probleme, pentru a nu vota pentru demiterea Cabinetului Dăncilă, scrie G4Media.ro.

Ea a adăugat că liberalii sunt pregătiți pentru orice, inclusiv pentru fixarea votului asupra moțiunii în week-end.

”Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune (…). De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”, a declarat Turcan la RFI.

Moțiunea de cenzură a Opoziției, consultată de G4Media.ro, este intitulată ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” și urmează să fie depusă luni, 30 septembrie, la Parlament, au declarat surse politice. Potrivit acestora, partidele inițiatoare ale demersului de demitere a Guvernului estimează că votul moțiunii va avea loc cel târziu pe 8 octombrie în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Documentul a fost semnat până acum de 237 de parlamentari de la toate partidele, inclusiv PSD, potrivit liderului PNL, Ludovic Orban.

Loading...
Comenteaza