Blaga: "Dacă Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL"

Blaga:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, referitor la faptul că Emil Boc o susţine pe Elena Udrea la Preşedinţie că, "dacă Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL şi să se înscrie într-un alt partid" şi a arătat că nu este "deloc demn acest demers".

Blaga a fost întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL cum apreciază faptul că primarul Clujului, Emil Boc, spune că susţine candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea.

"Dacă domnul Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL şi să se înscrie într-un alt partid şi nu are decât să susţină pe cine vrea! Nu este deloc demn un astfel de demers din partea domniei sale, mai ales că şi eu şi dumneavoastră l-am auzit iniţial că îl susţine pe domnul Johannis. Ce l-a făcut să se schimbe vă rog să-l întrebaţi pe dânsul", a precizat Blaga.

Întrebat dacă ar trebui să ia măsuri ca preşedinte al PDL faţă de Boc, Blaga a arătat că "nu partidul este în dificultate", ci Boc.

"Nu partidul este în dificultate, domnul Boc este în dificultate. Nu partidul i-a sugerat domnului Boc să aibă alte atitudini, domnia sa le-a avut. Partidul nu-i datorează nimic nimănui dintre noi, noi îi datorăm partidului. Dânsul a ajuns primar al Clujului sprijinit de PDL", a adăugat Blaga.

Edilul clujean evită să îşi dea demisia din partid, întrucât, în acest mod şi-ar putea pierde funcţia de primar. Scăparea lui Boc ar putea veni de la noua ordonanţă a guvernului Ponta, care le-ar putea permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul.

Premierul Victor Ponta, solicitat să comenteze afirmaţiile Elenei Udrea, care acuza PSD de intenţia de a „fura" primari prin această ordonanţă de urgenţă, a replicat: "De exemplu, pe domnul Boc, nu? Nu vreţi totuşi să ieşim din minciuna asta în care domnul Boc e PDL, dar votează cu PMP? Să-i scoatem din minciună, îi ajutăm noi."

Primarul Clujului, Emil Boc, nu a putut fi contactat pâna la ora publicării materialului.

Loading...
Comenteaza