Ce condiții pune Ponta pentru o alianţă cu ALDE

Ce condiții pune Ponta pentru o alianţă cu ALDE

Preşedintele ProRomânia, Victor Ponta, condiţionează formarea unei alianţe cu ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

"Ieri mi-am descoperit o mulţime de «prieteni» - toţi îngrijoraţi de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar şi înfierbântatul Andrei C ( liderul revolutionar al «Barna-jugend») vrea să mă salveze - toţi îmi dau sfaturi! Pot să explic de fapt ce au înţeles toţi cei care au sărit ca arşii (majoritatea nu au înteles nimic): 1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual şi a Programului de guvernare «Dragnea - Vâlcov» este singura acţiune concretă şi pragmatică din această vara (propunerea este şi realizabilă dacă ALDE nu mai susţine actuala formulă). 2. Toţi «strigătorii» de la USR şi susţinătorii lor din ţară şi din străinătate vor în realitatea să rămână Guvernul «Dăncilă» - aşa au un sac de box în care să dea mereu şi ei scapă de asumarea guvernării (ca să nu se facă de râs ca în 2016)", a scris Victor Ponta, joi, pe Facebook.

Totodată, Ponta a mai precizat, printre altele, ca guvernarea actuală îi asigura liderului USR Dan Barna prezenta in turul doi al alegerilor prezidentiale si o confruntare cu Klaus Iohannis.

"Pot sa explic de fapt ce au inteles toti cei care au sarit ca arsii (majoritatea nu au inteles nimic):

1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual si a Programului de guvernare 'Dragnea - Valcov' este singura actiune concreta si pragmatica din aceasta vara (propunerea este si realizabila daca Alde nu mai sustine actuala formula)

2. Toti 'strigatorii' de la USR si sustinatorii lor din tara si din strainatate vor in realitatea sa ramana Guvernul 'Dancila' - asa au un sac de box in care sa dea mereu si ei scapa de asumarea guvernarii (ca sa nu se faca de ras ca in 2016)

3. O guvernare ca cea de azi ii asigura lui Barna prezenta in turul doi si batalia cu Iohannis (Viorica Dancila nu are nicio sansa sa ajunga in turul doi conducand un Guvern si un Partid care, in fond, nu s-a schimbat deloc fata de perioada lui Dragnea)

4. Toti acesti indivizi prefera (in mod iresponsabil- dupa parerea mea) sa lase Romania sa fie distrusa total din punct de vedere economic si bugetar - ceea ce se intampla prin aberatiile si minciunile pe care le primim in fiecare zi de la Ministerul de Finante / dupa care ei vor beneficia de disperarea si indignarea publica pentru a prelua tara ca in 2010 - chiar daca asta inseamna sa preiei o tara distrusa si inca o generatie irosita

5. La ProRomania avem capacitate profesionala (prin oamenii care au guvernat bine in 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experienta de a discuta si a implementa proiecte de guvernare de succes! Adica exact ce nu au nici PSD dar nici PNL si USR! Si ei stiu asta - si sunt panicati sa nu se vada aceasta realitate!

Am pornit pe un drum cu Echipa ProRomania- dificil, cu multe obstacole si dusmani - nu ne oprim, nu ne abatem de la el! Pentru ca este drumul bun! Suntem ProRomania - si tinem DOAR cu Romania!", a explicat Victor Ponta, într-o postare pe Facebook.

 
Precizările liderului ProRomânia vin după ce, miercuri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că partidul său va forma o alianţă politică cu Pro România. 

Loading...
Comenteaza