Clujenii au ieșit în stradă împotriva penalilor cu funcții publice

Clujenii au ieșit în stradă împotriva penalilor cu funcții publice

În Piața Unirii, clujenii au protestat împotriva persoanelor cu dosare penale care ocupă funcţii publice şi pentru susţinerea acestei iniţiative.

Protestatarii au purtat steaguri tricolore şi ale UE şi pancarte cu mesaje precum "Demisia tuturor penalilor din Parlament!" sau "Jos Guvernul". De asemenea, au scandat "Nu cedăm, nu capitulăm!", "Jos cenzura!", "România, trezeşte-te!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!". Manifestanţii s-au adunat în centrul orașului ca urmare a unui apel lansat pe reţelele de socializare. 

"Semnătura cu semnătură, om cu om, mii de ore petrecute în stradă și la cort. Mii de explicații și multă speranță. A venit timpul să ne apărăm semnăturile de cei care vor să le invalideze, încălcându-ne dreptul la liberă exprimare. Ne vedem în stradă, dragi clujeni! Împreună luptăm pentru drepturile noastre!", s-au mobilizat aceștia. 

"1 milion de oameni. Atâţia suntem cei care am semnat iniţiativa Fără Penali În Funcţii Publice. Am alergat zile, săptămâni şi luni pentru a strânge numărul necesar de semnături, care a fost şi dublat până la finalul campaniei.

România a spus clar şi răspicat că e sătulă de hoţie, de corupţie şi de infractori care să ocupe funcţii de conducere. Iar acum, aceiaşi infractori vor să ne fure semnăturile, să ne discrediteze şi să distrugă şansele de materializare a iniţiativei noastre. E momentul în care punem piciorul în prag", se arată în apel.

Loading...
Comenteaza