Crin Antonescu revine în politică. Vrea în Parlamentul European

Crin Antonescu revine în politică. Vrea  în Parlamentul European
| Foto: Facebook/ Crin Antonescu

Fostul preşedinte PNL a anunţat că şi-a depus documentaţia pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare din 2019.

Crin Antonescu, a declarat marţi ,18 septembrie, pentru Mediafax, că va candida pe listele Partidului Naţional Liberal la alegerile europarlamentare din 2019. Această depunere a fost făcută ca simplu membru al partidului. Soţia sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida.

La Consiliului Naţional al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PSD e o formaţiune certată cu legea şi că ar trebui să primească „o mamă de bătaie” la europarlamentare „să le iasă politica din cap”. Liderul liberal a spus că este convins că partidul are capacitatea de a câştiga alegerile europarlamentare.

Cu altă ocazie, Orban a mai spus că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu”. Liderul PNL a anunţat că până acum s-au înscris pe listă Cristian Buşoi, Mircea Hava şi alţi liberali.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam aştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului ”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, liderul PNL a susţinut că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul. Acesta a susţinut că până în prezent Crin Antonescu nu s-a înscris pentru candidatura la alegerile europarlamentare, însă mai are timp până pe 1 octombrie.

Despre Vasile Blaga, Ludovic Orban a precizat că nu şi-a exprimat încă dorinţa de a candida, dar ar reprezenta o candidatură puternică.

„În măsura în care va candida, este o candidatură puternică pe care eu o privesc cu ochi buni”, a conchis Orban, precizând că deşi PNL are între 28-30% în sondaje, „nu se îmbată cu apă rece”, alegerile pentru europarlamentare fiind unele „ciudate”.

Loading...
Comenteaza