Cu cine intră PSD Cluj în colegiile uninominale

Cu cine intră PSD Cluj în colegiile uninominale
Vicepreşedinţii PSD Cluj, Sorin Bota, Laura Pop şi Ivan Ilarie, au anunţat că intenţionează să candieze în colegii pentru deputaţi.

Totodată, mizând pe gradul înalt de notorietate ce le-ar putea asigura mandate în Parlament, şefii social-democraţilor îndeamnă “grupul de la Cluj” să iasă pe “baricade”. Cornel Itu, candidatul în Colegiul 6 – Dej, este, deocamdată, singurul social-democrat clujean a cărui intenţie electorală a fost confirmată de şeful PSD Cluj, Vasile Soporan (foto plan secund). Termenul la care PSD Cluj va anunţa numele celor 14 viitori candidaţi la alegerile parlamentare este 10 august.

 

Instrumentul principal prin care Vasile Soporan speră să-şi reorganizeze eficient partidul în vederea alegerilor generale este denumirea unor responsabili, vicepreşedinţi ai filialei judeţene, care să aibă în subordine organizaţiile locale conţinute în fiecare dintre cele zece colegii pentru deputaţi şi patru senatoriale.

Această schemă ar asigura, potrivit lui Soporan, o comunicare mult mai eficientă între teritoriu şi centrul judeţean, pe specificul celor 14 viitoare colegii în care parlamentarii Clujului urmează să fie aleşi. Soporan a declarat că organizatorii filialelor cuprinse în fiecare colegiu trebuie să prezinte până pe 5 august rapoarte care să releve specificul şi modul de atac pe care partidul îl va adapta la oferta electorală, în funcţie de fiecare colegiu.

 Pe lângă Cornel Itu, responsabil de Colegiul 6 – Dej, în care va şi candida, social-democraţilor Sorin Bota (foto prim-plan), Laura Pop şi Ivan Ilarie le surâde ideea de a fi nominalizaţi drept candidaţii partidului în trei dintre cele zece colegii pentru deputaţi.

“Nu s-au făcut propuneri de candidaturi, ci am discutat pe metodologia pe care o vom avea pe colegii”, a declarat ieri Soporan, contrazicând un comunicat de presă pe care organizaţia sa l-a remis presei sâmbătă. Pe lângă repartizarea vicepreşedinţilor pe colegii şi a preşedinţilor pe domenii de activitate, “s-au făcut propuneri de candidaţi în colegiile electorale pentru Parlamentul României”, se arată în documentul citat.

Soporan a evitat, în repetate rânduri, să precizeze dacă va candida sau nu. Cu toate acestea, vicepreşedintele PSD Cluj Gheorghe Vuşcan susţine că Bota, Pop şi Ilarie “îşi conturează gândurile” să candideze, însă nu se ştie încă ce colegii le-ar conveni mai mult.

 “Eu nu voi candida, pentru că nu am dus lupta de la municipiu ca să ajung să candidez la parlamentare. Vreau să susţin cum pot viitorii candidaţi”, a spus Vuşcan, consilier local şi coordonator pe Colegiul 2 Cluj-Napoca, ce cuprinde zonele Zorilor, Andrei Mureşanu, Gheorgheni, Hasdeu şi părţi din centrul oraşului.

 Conform lui Vuşcan, numărul pretendenţilor la Parlament este, de fapt, mai mare, însă “o candidatură se poate dovedi o pălărie prea mare pentru capetele unora”. Atât Laura Pop, cât şi Sorin Bota au confirmat pentru ZIUA de CLUJ că se gândesc să candideze pentru Camera Deputaţilor, însă nu au putut preciza care dintre colegii li s-ar potrivi mai bine. Ivan Ilarie nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.

 

 

Mitrea: “Rus, Dîncu şi Puşcaş nu vor trece la PD-L”

 

Coordonatorul campaniei PSD, Miron Mitrea, a declarat vineri la Târgu Mureş că nu crede că membrii “grupului de la Cluj” - Ioan Rus, Vasile Dîncu şi Vasile Puşcaş - vor pleca la PD-L.

“Deşi foarte mulţi colegi din presă vorbesc despre asta (plecarea celor trei - n. red.), nu cred. Eu nu cred, n-am văzut rezultatul de la Cluj ca o palmă bătută cu Boc, aşa cum încearcă mulţi să inducă ideea, mulţi politicieni. Mai degrabă, a fost pur şi simplu incapacitatea de a câştiga alegerile”, a spus Mitrea.

Acesta a afirmat că cei trei colegi ai săi din “grupul de la Cluj” au demisionat din funcţiile de conducere, însă aceasta “nu e nici o nenorocire”. “Şi-au dat demisia din funcţia de conducere cei trei colegi la care vă referiţi şi sunt membri de partid ca şi mine. Şi eu sunt membru de partid, n-am nici o funcţie în conducere, nu e nici o nenorocire”, a spus Mitrea.

Loading...
Comenteaza