Dăncilă: Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa

Dăncilă: Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat.

Viorica Dăncilă a spus că se va încerca găsirea unor soluţii pentru Pilonul I de pensii.

”Ceea ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că nu vom desfiinţa Pilonul II de pensii, dar nu exclud faptul că vom încerca să găsim soluţii pentru Pilonul I. Nu am date referitoare la Pilonul II în acest moment, dar se va face o analiză la Ministerul Muncii şi vom vedea. Încă o dată vă spun clar că Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa", a declarat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a mai declarat că poate să ducă guvernarea până în anul 2020 şi nu îşi va da demisia.

Întrebată dacă îşi va da demisia, Viorica Dăncilă a răsăuns: ”Exclus. Sunt susţinută de coaliţia majoritară, este exclus ca să-mi dau demisia. Dimpotrivă, ştiţi cum se spune în România, ceea ce nu te ucide te face mai putenic. Consider că pot să duc guvernarea până în anul 2020”.

Dăncilă a spus, legat de faptul că ar fi cerut să renunţe la funcţie, că informaţia este falsă: ”Categoric nu. Dacă aş fi vrut asta, aş fi cerut acest lucru. Dar am reiterat că sunt un om puternic şi îmi voi duce la capăt mandatul până în 2020”.

Întrebată, de asemenea, despre plângerea făcută de Ludovic Orban împotriva sa, Dăncilă a spus că ”este un act deplasat să faci plângere penală pentru înaltă trădare premierului României”.

”Sunt convinsă că Justiţia va găsi ridicolă această plângere care este complet ruptă de realitate. Sunt însă îngrijorată de faptul că un politician român, liderul celui mai mare partid de opoziţie, a găsit nimerit să alăture înalta trădare de un act diplomatic prietenos cu statul Israel. Acest lucru mă îngrijorează”, a adăugat premierul.

Dăncilă a afirmat că a aflat de alte plângeri şi consideră că ”s-a instituit instituţia denunţătorilor”, existând ”o bătaie pentru a se înscrie în această instituţie”.

”Eu cred că deja la un moment dat acest lucru nu ne face cinste şi nu le face cinste celor care au un astfel de comportament. Pe mine nu mă interesează acest lucru, mă interesează să vin şi să pun în aplicare programul de guvernare şi îl voi îndeplini până la capăt. Asta aşteaptă românii de la noi, nu ceartă, nu scandal, nu denigrare, nu cuvinte urâte”, a spus Dăncilă, adăugând, răspunzând la o întrebare, că nu îi este uşor să se confrunte cu jignirile.

Loading...
Comenteaza