Dăncilă şi Meleşcanu au ajuns la Cotroceni. Preşedintele Iohannis a solicitat explicaţii pe tema mutării ambasadei din Israel

Dăncilă şi Meleşcanu au ajuns la Cotroceni. Preşedintele Iohannis a solicitat explicaţii pe tema mutării ambasadei din Israel

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, luni, că va onora invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a discuta probleme de politică externă.

Premierul Viorica Dăncilă se află la Palatul Cotroceni, alături de ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, pentru întâlnirea programată cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema mutării ambasadei din Israel.

"Am primit invitaţia dumneavoastră la consultări pe teme de actualitate de politică externă, respectiv recentele evoluţii din Orientul Mijlociu şi relaţiile bilaterale ale României cu Statul Israel. Pe această cale, confirm participarea", anunţa Guvernul.

În invitaţia transmisă de Klaus Iohannis se arată că: "Având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu evoluţii recente din politica externă, în temeiul dispoziţiilor art. 86 din Constituţie, vă invit pentru consultări în data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea unor aspecte ce ţin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării ambasadei României din statul Israel, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită".

Totodată, în document se precizează că la întâlnire premierul poate fi însoţit şi de miniştrii de resort.

Loading...
Comenteaza