Daniel Buda: Deficitul bugetar de 4,1 % este expresia falimentului politicilor Guvernării PSD-ALDE

Daniel Buda: Deficitul bugetar de 4,1 % este expresia falimentului politicilor Guvernării PSD-ALDE
Europarlamentarul clujean Daniel Buda a criticat guvernarea PSD-ALDE pentru deficitul bugetar de 4,1 % înregistrat de ţara noastră pe trimestrul al doilea.

"Incompetența guvernării PSD-ALDE a trecut granițele României fiind constatată, iată, de Comisia Europeană, plasând România pe un rușinos loc de la coadă. Lucrurile sunt extrem de grave, situația actuală riscând să arunce România în postura unei Grecii în care cetățenii au plătit din greu incompetența propriilor guvernanți.

Din păcate, actuala coaliție a amorsat o bombă cu un efect devastator pentru economie și pentru potențialii investitori care erau preocupați de crearea locurilor de muncă. România riscă declanșarea procedurii de infringement pentru deficit bugetar excesiv. Lipsa atragerii fondurilor europene grație aceleiași incompetențe, combinată cu deficitul bugetar constatat de CE, creșterea prețurilor la carburanți și alte utilități îi vor transforma pe români în săracii Europei", a afirmat eurodeputatul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

Daniel Buda a cerut public "Guvernului Dragnea-Tudose" să facă de îndată cunoscute opiniei publice măsurile punctuale care vor fi luate în vederea reducerii acestui deficit.

"Consider însă că cel mai bun lucru pentru România ar fi demisia întregului Guvern, ca fiind un prim pas spre recredibilizarea țării", a mai susţinut europarlamentarul clujean.

Potrivit datelor Eurostat, România a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an un deficit bugetar de 4,1%, cel mai mare din UE.

Guvernul României şi-a asumat pentru acest an o ţintă de 3% deficit bugetar.

 

 

Loading...
Comenteaza