Daniel Buda îi dă temă de casă Ursulei von der Leyen: Egalizarea subvențiilor dintre Est și Vest trebuie să fie prioritatea Comisiei Europene

Daniel Buda îi dă temă de casă Ursulei von der Leyen: Egalizarea subvențiilor dintre Est și Vest trebuie să fie prioritatea Comisiei Europene
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

Candidata pentru președinția Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit luni cu europarlamentarii Partidului Popular European.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL) i-a solicitat candidatului ca unul dintre obiectivele Comisiei pe care o va conduce să fie convergența în agricultură, mai exact egalizarea subvențiilor între fermierii din Estul și Vestul Europei.

"În condițiile în care aceștia sunt actori pe aceeași piață unică, au aproape aceleași costuri de producție, este absolut necesar ca și subvențiile să fie egale între fermierii din UE", a explicat parlamentarul european. 

Acesta i-a mai solicitat Ursulei von der Leyen să comunice poziția sa față de propunerea Comisiei Europene privind Politica Agricolă Comună, în condițiile în care unele forțe politice, în cadrul negocierilor privind componența noii Comisii Europene, ar dori retrimiterea acestei propuneri la Comisie, deși raportul a fost votat în Comisia de Agricultură a PE.

"Am subliniat că acest lucru ar afecta în mod clar și inadmisibil interesele fermierilor români și europeni. Am apreciat faptul că, în răspunsul domniei sale, a comunicat neîndoielnic faptul că sectorul agricol va fi o prioritate pentru viitoarea Comisie Europeană", a declarat Daniel Buda. 

Loading...
Comenteaza