Daniel Buda: "Statul de drept, un moft pentru PSD! L-au ciuruit!"

Daniel Buda:
Delegaţia PNL solicită dezbaterea situaţiei din România în plenul Parlamentului European.

Daniel Buda susţine că ordonanţele date de Guvern marţi seara au provocat un "tsunami". "Premierul de drept, Sorin Grindeanu, și premierul "de facto", Liviu Dragnea, au reușit în câteva ore să provoace în societatea românească un adevărat "tsunami"! Adoptarea modificărilor la Codul Penal și de Procedură Penală "la miez de noapte", trezește suspiciuni care nu vor putea fi spulberate probabil nici în următorii 25 de ani", a declarat Daniel Buda prin intermediul reţelelor de socializare.

Europarlamentarul acuză Guvernul că a reușit "să facă din România o țară impredictibilă, o țară nefrecventabilă, dar mai ales o țară în care cu siguranță investitorii se vor gândi de doua ori înainte să investească".

"În actualul context internațional extrem de complicat, când lumea se resetează, când politicile externe ale statelor fie din Europa, America sau Asia ori Africa cunosc noi valențe mai mult decât imprevizibile, România riscă să rămână în afara "jocului" și în "bătaia vântului". Iar efectele vor fi imediate și incomensurabile asupra vieții de zi cu zi a fiecăruia dintre noi", susţine Daniel Buda.

"Cancelariile internaționale au activat deja "codul roșu" iar România a fost pusă pe harta instabilității politice", anunţă liderul PNL Cluj, care crede că există puţine soluţii pentru remedierea situaţiei: "Soluțiile nu sunt multe. Emiterea de îndată a unei ordonanțe de urgență care să abroge ceea ce s-a adoptat în domeniu înainte ca ele să intre în vigoare", cere Daniel Buda. 

"Dezbaterea, dacă se dorește pe acest subiect, trebuie să aibă loc în Parlament, cu consultarea tuturor factorilor și instituțiilor implicate și cu expertiză în domeniu. Și, nu în ultimul rând, cred că se impune demisia întregului Guvern, ca o primă măsură de recredibilizare a României!", precizează europarlamentarul clujean.

Daniel Buda a mai anunţat că, la nivelul Parlamentului European, "delegația PNL a solicitat să fie dezbătută în plen situația din țara noastră".

Loading...
Comenteaza