Dată incertă pentru mitingul PSD: Dragnea aşteaptă semnătura lui Iohannis. Legea Referendumului nu a fost încă promulgată

Dată incertă pentru mitingul PSD: Dragnea aşteaptă semnătura lui Iohannis. Legea Referendumului nu a fost încă promulgată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că nu se poate fixa o dată privind organizarea unui miting de susţinere a familiei tradiţionale sau a unui referendum pentru că legea nu este promulgată.

"Suntem în aceeaşi situaţie foarte clară, adică neavând legea referendumului promulgată, nu putem discuta de un calendar de acţiuni pentru că nu avem momentul zero. Nu avem momentul respectiv. Discuţia a rămas, avem doar problema datei. Se poate spune absolut orice. Ne menţinem în continuare suţinerea pentru Referendum. În ceea ce priveşte comunitatatea LGTB, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. Trebuie legiferat clar situaţia familiilor monoparentale", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că a primit semnale din teritoriu că interesul oamenilor de a participa la acest miting este unul crescut.

"Există o singură nemulţumire şi anume, o dorinţă mare de a veni la Bucureşti şi posibilităţile logistică din România de a asigura transportul. Eu v-am spus că despre miting o să discutăm când avem legea promulgată" a mai spus Liviu Dragnea.

Social democratul Florin Iordache a anunţat recent că este posibil ca referendumul pentru familie să aibă loc pe 10 iunie. Ulterior, întrebat de această dată, Liviu Dragnea a anunţat: "Nu ştiu ce a spus domnul Iordache, dar este posibil, cred că 17 iunie este posibil. Nu ştim ce va face preşedintele, când va promulga".

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni.

Loading...
Comenteaza