DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani

DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani
DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani, fostul ministru fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Elena Udrea a fost adusă, miercuri, din Arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a face noi declaraţii în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Avocatul Marius Striblea a declarat că Udrea a fost adusă la DNA în urma unei cereri a acesteia de a fi audiată şi că, prin declaraţia pe care o va da, va demonta definitiv acuzaţiile care îi sunt aduse de procurori.

"Doamna Udrea a fost citată pentru audiere, este vorba de cererea pe care ea ea a făcut-o mai demult şi pe care procurorii au acceptat-o. Ea doreşte să facă anumite precizări, este vorba de toate precizările pe care noi le-am anunţat, în sensul de a demonta definitiv acuzaţiile", a spus avocatul Marius Streiblea, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Întrebat dacă este posibil să se facă o confruntare între Elena Udrea şi Tudor Breazu, adus şi el din Arest la DNA, avocatul a spus că, din ce ştie el, Udrea a fost citată doar pentru audiere.

"Doamna Udrea a fost citată doar pentru audiere, confruntarea are loc, de regulă, atunci când există neconcordanţă în declaraţiile a două persoane. Nu văd de ce i-ar confrunta, dar nu exclud", a arătat Striblea.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Udrea este acuzată, printre altele, că ar fi primit mită un comision de 10% din contractele atribuite către firmele Termogaz Company şi Kranz Eurocenter, în cadrul programului "Schi în Carpaţi". Adrian Gărdean, reprezentantul Termogaz Company, i-ar fi adus la minister 900.000 de euro, într-o geantă, pe care i-ar fi înmânat-o secretarului general Gheorghe Nastasia, care i-ar fi dat-o apoi fostului ministru.

În 19 martie, Elena Udrea a fost dusă din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunţătorii Ştefan Lungu, fostul ei consilier de la Ministerul Dezvoltării, cu Ana Maria Topoliceanu, cu fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării şi Turismului Gheorghe Nastasia şi cu omul de afaceri Adrian Gărdean.

Anterior, Elena Udrea a transmis pe Facebook, prin echipa de comunicare, că denunţurile împotriva sa în dosarul "Gala Bute" au fost făcute după ce Ana Maria Topoliceanu şi Gheorghe Nastasia au fost puşi sub acuzare.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

Loading...
Comenteaza