Dragnea: Iohannis spune că majoritatea vrea controlul instituţiilor controlate politic de dumnealui?

Dragnea: Iohannis spune că majoritatea vrea controlul instituţiilor controlate politic de dumnealui?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, întrebat fiind de afirmaţia lui Klaus Iohannis privind modificarea legislaţiei din domeniul securităţii naţionale, că acestea sunt necesare în primul rând pentru că sunt vechi.

"Să înţeleg că domnul preşedinte spune că majoritatea parlamentară ar vrea să controleze instituţiile pe care le controlează dumnealui politic acum? Tot timpul am fost deschis la consultare numai să avem cu cine. În ceea ce priveşte legile securităţii naţionale, dacă cineva crede că nu ar trebui să le modificăm pentru a păstra protocoalele sau măcar spiritul protocoalelor, pentru a permite în continuare implicarea unor instituţii care nu au bază legală sau constituţională în actul de justiţie, pentru a permite ca anumite instituţii să întreprindă acţiuni care nu au competenţe, să fie sănătos. Noi am vrut să le modificăm în primul rând pentru că sunt vechi", a declarat Liviu Dragnea, la Piteşti.

Liderul PSD spune că majoritatea parlamentară se consultă şi cu şefii de servicii legat de modificări.

"În ceea ce priveşte consultarea, am avut o discuţie mai demult cu Eduard Hellvig şi dumnealor doresc să se modifice, nu am avut onoarea să am o discuţie cu domnul Predoiu (n.r.: SIE), dar sunt convins că şi dumnealor vor să se modifice. În primul rând se discută cu ei. Dacă cineva vrea să arunce fumigene, le spun că nu au nicio şansă. Se va discuta cu toate instituţiile care acţionează în domeniu. În ceea ce priveşte dorinţa Cotroceniului de a se implica, avem toată deschiderea ", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, miercuri, ca Parlamentul să colaboreze şi cu alte instituţii când modifică legislaţia din domeniul securităţii naţionale,afirmând că ”scenariul prost” ar fi ca ”un PSD dornic să acapareze toate instituţiile statului să forţeze schimbări” în acest domeniu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, înfiinţarea Comisiei speciale pentru modificarea Legilor din domeniul siguranţei naţionale, forul legislativ putând şi iniţia propuneri legislative în domeniul securităţii naţionale.

Liviu Dragnea a mai spus că este o minciună afirmaţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis, conform căreia PSD a crescut salariile până le-a scăzut, precizând că nu există, în momentul de faţă, venit mai mic ca în decembrie 2016.

“Este o minciună. Îmi pare rău. Nici nu mai vreau să folosesc cuvinte mesteşugite. Este a nu ştiu cîta oară când spune lucrul acesta asta, este o minciună. Nu există salariu, un venit mai mic decât decembrie 2016. Au început miniştri să înceapă să explice, în mod serios, să prezinte realitatea”, a spus Liviu Dragnea.

Loading...
Comenteaza