După Antonescu, revine şi Blaga. Vrea şi el la europarlamentare

După Antonescu, revine şi Blaga. Vrea şi el la europarlamentare

Fostul lider al PNL, Vasile Blaga, a declarat că şi-a depus dosarul pentru o candidatură la alegerile europarlamentare din mai 2019, după ce ex-preşedintele liberal, Crin Antonescu, a făcut un anunţ similar.

"Aşa cum a decis Consiliul Naţional, am depus dosarul. Să vedem. M-am înscris. Deocamdată urmăm procedurile partidului", a afirmat Vasile Blaga, marţi pentru Mediafax.ro.

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Crin Antonescu la europarlamentare, Blaga a răspuns: "E o candidatură foarte bună şi eu mă bucur că şi-a depus şi dânsul candidatura pentru europarlamentare. Are multe de spus în politică. E un om cu multă experienţă şi sigur că are ce spune la Bruxelles".

Chestionat dacă se aşteaptă să deschidă lista candidaţilor PNL la europarlamentare, alături de Crin Antonescu şi Ludovic Orban, fostul lider liberal a replicat: "Mi-am depus candidatura. Mai este termen. Sunt mulţi colegi care doresc.

Probabil vor fi foarte mulţi colegi care în continuare candidaturile, pentru că termenul este 1 octombrie. Deci este devreme. Vor fi evaluate de către conducerea partidului şi sigur că, dacă vor considera colegii că este un plus pentru bătălia dificilă care va fi prima de anul viitor, atunci sigur că vom merge mai departe".

Tot marţi, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că şi-a depus documentaţia pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare. Această depunere a fost făcută ca simplu membru al formaţiunii. Soţia sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida.

La Consiliului Naţional al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie.

Loading...
Comenteaza