Eckstein: “Da, vrem înapoi Universitatea Bolyai”

Eckstein: “Da, vrem înapoi Universitatea Bolyai”
Prezent în emisiunea Clujul în Realitate, moderată de Octavian Hoandră de la ora 20:20 la 21:00 pe REALITATEA TV Cluj, consilierul prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs a declarat, răspunzând întrebării editorialistului ZIUA de CLUJ Rareş Bogdan dacă susţine scindarea Universităţii Babeş-Bolyai, că “a fost una dintre doleanţele, chiar principala doleanţă care a unit comunitatea maghiară din România. Da, vrem înapoi Universitatea Bolyai”.
Candidatul la preşedinţia Uniunii a afirmat însă că actuala Lege a educaţiei nu favorizează în nici un fel acest deziderat. Eckstein-Kovacs a afirmat că singura dublă cetăţenie care l-ar interesa ar fi dacă ar exista şi cea de ardelean în afara celei de român. De asemenea, candidatul la preşedinţia UDMR, şef al platformei liberale din Uniune, spune că se bazează în alegerile interne pe “filiala celor care doresc schimbarea”.

Rugat să comenteze afirmaţia lui Kelemen Hunor, făcută în 12 decembrie, potrivit căreia acesta este convins că autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc se va realiza, Eckstein-Kovacs a afirmat că este de acord cu orice fel de autonomie locală, inclusiv cu cea a Ţinutului Secuiesc.
Loading...
Comenteaza