Şedinţă de Guvern fără niciun act privind aministia sau graţierea. Executivul se întruneşte şi joi

Şedinţă de Guvern fără niciun act privind aministia sau graţierea. Executivul se întruneşte şi joi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, în şedinţa de marţi a Guvernului nu a existat vreun document care să vizeze amnistia sau graţierea.

"Nu a fost în şedinţă de Guvern despre un act privind amnistia sau graţierea. O să fie şi joi şedinţă de Guvern. Ora nu v-o pot comunica. Tematica şi ordinea de zi o putem furniza exact în ziua şedinţei de Guvern în funcţie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare în şedinţa de Guvern", a afirmat la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Întrebat de ce sunt două şedinţe ale Executivului într-o singură săptămână, Nelu Barbu a răspuns: "Pentru că în această zi a fost adoptat un act foarte important, acea OUG venit de la Ministerul Mediului care nu suporta amânare şi s-a luat decizia să se facă această şedinţă pentru a se adopta acest act. Pe de altă parte, având în vedere că se apropie vacanţa parlamentară sunt acte normative care trebuie adoptate şi nu suportă amânare. În funcţie de avizele care vor veni, atunci joi vor fi incluse pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern."

Informaţii au apărut în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru graţiere şi amnistie. Ar fi ultima săptămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o, pe prim-ministrul Viorica Dăncilă miercuri dimineaţă pentru discuţii la Palatul Cotroceni, a informat Administraţia Prezidenţială.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au negat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens.

"I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marţi - n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii de la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsaţi să sufere oameni nevinovaţi. Preşedintele Senatului a adăugat că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

"Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea - n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR.

Loading...
Comenteaza