Emil Boc şi-a dat demisia din fruntea Guvernului VIDEO

Emil Boc şi-a dat demisia din fruntea Guvernului VIDEO
Premierul a declarat în şedinţa de Guvern că renunţă la funcţie.

Realitatea TV a anunţat în urmă cu câteva minute că Emil Boc este pregătit să demisioneze.

Premierul şi-a anunţat intenţia în şedinţa Coaliţiei din această dimineaţă. La ora 10.15 este programată şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.

La ora 12, preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu reprezentanţii partidelor.

UPDATE 10.32: Boc şi-a dat demisia din Guvern. "Unele decizii luate de Guvern au fost greşite. Mulţumesc miniştrilor cu care am luat decizii extrem de dureroase. România a avut cea mai mare creştere economică din 2011 din Europa şi am avut cea mai mică inflaţie din ultimii 20 de ani", a declarat Boc, în şedinţa de Guvern.

El a adăugat că a luat această decizie pentru ca românii să nu piardă ceea ce au câştigat cu atâta dificultate, stabilitatea economică.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel la maturitate către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public" şi susţinerea măsurilor de reformă, cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

"Aţi ştiut de prima dată că nu veniţi la un concurs de popularitate", a spus Boc miniştrilor.

Şeful Guvernului a arătat totodată că apreciază efortul PDL pentru a susţine măsurile anticriză dispuse de Guvern şi a apreciat că acest efort va fi răsplătit din punct de vedere politic.

El a mulţumit totodată populaţiei pentru că a înţeles în ultimii ani să suporte măsurile de reformă ale Guvernului.

Premierul a amintit că, pentru anul trecut, România a înregistrat, după doi ani de criză, o creştere economică de aproxmativ 2,5%, una dintre cele mai mari din UE, şi că pentru acest an Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional apreciază că România va avea o creştere economică mai mare decât cea din zona euro.

Reducerea inflaţiei la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, un curs valutar stabil şi menţinerea sub control a datoriei publice şi a deficitului bugetar au fost alţi factori prezentaţi de premier drept efecte ale măsurilor economice corecte dispuse de Guvern în mandatul său.

Boc a susţinut că nu există un risc de neplată a salariilor şi pensiilor şi că stabilitatea economică înseamnă şansa pentru viitorul apropiat de creştere a salariilor şi pensiilor.

"Această stabilitate economică trebuie apărată cu orice preţ şi nicium preţ nu este prea mare pentru asta", a spus Boc.

ZIUA de CLUJ a anunţat în ediţia tipărită de azi intenţia premierului de a demisiona.

Loading...
Comenteaza