Europarlamentarul Daniel Buda cere demiterea ministrului de Finanţe

Europarlamentarul Daniel Buda cere demiterea ministrului de Finanţe
Recenta declaraţie a ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, privind introducerea unei taxe de solidaritate de 2% în sarcina angajatorilor, a atras criticile vehemente ale eurodeputatului de Cluj Daniel Buda.

"Recenta declarație a ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, potrivit căruia UE ar fi stabilit printr-o directivă plata unei cote de 2% în sarcina angajatorilor îl plasează pe acesta în zona nu doar a incompetenței incomensurabile care ar trebui să îi atragă demiterea de îndată, demonstrând o dată în plus faptul că instrumentele UE îi sunt mai mult decât străine", a declarat europarlamentarul clujean Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

Liderul liberal clujean mai spune că Directiva europeană la care a făcut referire ministrul Finanţelor este abrogată de mai mult timp.

"Potrivit paginii de internet oficiale www.europa.eu, la capitolul impozitare se stabilește clar că UE nu are rol direct în colectarea sau stabilirea cotelor de impozitare. Directiva la care dumneavoastră, domnule ministru, faceți referire este abrogată din 2008 iar directivele ulterioare vorbesc de cu totul altceva decât de o taxă de solidaritate în cuantum de 2%. Păstrarea dumneavoastră mai departe în structura ministerului de Finanțe este mai nocivă ca însăși remanierea doamnei Sevil Shhaideh și a doamnei Rovana Plumb. Oricâtă disperare ar cuprinde guvernarea PSD-ALDE, este inadmisibil ca mediul de afaceri să suporte șocul incompetenței de care daţi dovadă, de aceea cred că se impune de îndată demiterea dumneavoastră ca urmare a acestor declarații iresponsabile", a mai afirmat Daniel Buda.

 

Loading...
Comenteaza