Greii liberali, prezenți la alegerile din Florești. Horia Șulea, președinte

Greii liberali, prezenți la alegerile din Florești. Horia Șulea, președinte
Capitala liberalismului clujean a fost pentru o zi comuna Florești. Alegerile din cadrul organizației au adus în cea mai mare comună din țară numeroși lideri ai PNL.

Printre cele 200 de persoane prezente s-au numărat o serie de nume grele ale PNL (unii chiar membri ai PNL Florești), printre care Alina Gorghiu – fost președinte al PNL, parlamentar, Daniel Buda – europarlamentar, prim vicepreședinte PNL, Marius Nicoară – senator, Sorin Moldovan – deputat, Adrian Oros – deputat, Giulian Groșan, Călin Tuluc, Cosmin Todea – consilieri județeni, Maria Forna - prim vicepreședinte TNL, Mihaela Suciu – președinte OFPNL Cluj, Mircea Abrudean – prim vicepreședinte PNL Cluj. Toți alături de consilierii locali PNL Florești, membrii PNL Florești și simpatizanți.

“Organizația PNL Florești este una din cele mai mari, cele mai active și printre cele mai tinere din județ. Am pus deosebit accent pe îmbinarea tinereții cu experiența. La Florești, liberalismul înseamnă o echipă tânără, dinamică, plină de entuziasm care însă nu duce lipsă nici de experiența seniorilor.

Floreștiul presupune o abordare specială a modului de a face politică. Avem o comunitate de peste 40.000 de oameni, extrem de tânără, persoane cu posibilități materiale peste medie și în marea majoritate educată, cu studii superioare. Cerințele și așteptările acestei comunități sunt mari și de-a lungul timpului am reușit în mare parte a satisface aceste doleanțe.

E nevoie acum, mai mult ca oricând, de schimbarea radicală a modului de a face politică. E nevoie de oameni hotărâți, cu discursuri care să fie susținute de fapte. De oameni dârji, capabili de a-și asuma responsabilitatea unor decizii politice care să insufle încredere electoratului.

E nevoie ca liberalismul să devină o portavoce a dreptei politice românești, portavoce care să ofere o alternativă viabilă la stânga politică. Avem nevoie de mesaje clare, de acțiune și de oameni capabili a pune ulterior aceste mesaje în practică pe linie politică. Conceptele politice este nevoie a fi translatate în administrație, pentru ca rezultatele să fie tangibile omului de rând.

Raportat la strict componenta politică, cifrele vorbesc. La Florești se respiră pe partea dreaptă și prin venele comunității curge sânge albastru-galben, liberalismul fiind un mod de a fi. La prezidențialele din 2014, Klaus Iohannis s-a impus cu 82,8% din voturi.

La alegerile locale din 2016 PNL a obținut peste 40% din voturi, PSD abia trecând de 10%, iar PMP sau ALDE fiind sub borna de 10%. În fine, la alegerile generale, PNL a câștigat cu peste 30%, PSD obținând din nou puțin peste 10%, iar PMP și ALDE situându-se la minusculele cote de 3,4%, respectiv 2,3%”, a declarat președintele PNL Florești și primarul comunei, Horia Șulea.

Componența PNL Florești după alegeri

Președinte
Horia ȘULEA

Vicepreședinți
Bogdan PIVARIU
Vasile IRIMIEȘ
Tatiana HINTEUAR
Traian ABRUDAN
Gabriel CRIȘAN
Horațiu MUNTEAN ROȘCA
Alina CHIOREAN
Nicolae OLTEAN
Vasile POP
Alin STAN

Membri
Camelia CRISTOLȚAN
Mihai GABOR
Adriana BRAD
Dragoș ARIȘANU
Cristian George POP
Ioachim VANCEA
Luciana STAN
Emil DANCIU

Trezorier
Ana Maria SENTEȘ

Loading...
Comenteaza