Guvernul a adoptat proiectul de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor
Guvernul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, care mai precizat că primele două proiecte de lege vor merge la Parlament în procedură de urgenţă.

Întrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marţi seara după ora 21, Iordache a replicat: ''Pentru că la această oră a fost şedinţa de Guvern''. Cât priveşte transparenţa acestui demers, el a susţinut că ordinea de zi a fost suplimentată pentru că Executivul are acest drept.

Ministrul Justiţiei a precizat că OUG privind modificarea Codurilor Penale a păstrat pragul de 200.000 de lei privind abuzul în serviciu, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

 

Loading...
Comenteaza