Horia Nasra neagă că ar fi semnat moţiunea: „Nu am văzut, primit sau semnat moţiunea de cenzură"

Horia Nasra neagă că ar fi semnat moţiunea: „Nu am văzut, primit sau semnat moţiunea de cenzură"
Horia Nasra

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra susţine că nu a semnat textul moţiunii de cenzură, aşa cum se vehiculase în spaţiul public.

Mai mult, Horia Nasra a declarat, joi, corespondentului Mediafax că guvernarea social-democrată poate continua doar într-o nouă alianţă de stânga PSD - Pro România - ALDE. În cazul respingerii Rovanei Plumb de la funcţia de comisar european, deputatul spune că cei care au propus şi susţinut această nominalizare trebuie să-şi asume şi eşecul.

„Nu am văzut, primit sau semnat moţiunea de cenzură, însă consider că în acest moment guvernarea social-democrată poate continua doar într-o nouă alianţă de stânga PSD - Pro România - ALDE, cu o largă majoritate parlamentară! De asemenea, un singur candidat la prezidenţiale este cea mai bună variantă la actualul preşedinte. Cât despre respingerea Rovanei Plumb, cine a propus şi susţinut această nominalizare să-şi asume şi eşecul! Pentru cei care încă vor să audă şi să evite un dezastru: scoateţi-vă ochelarii de cal!”, a spus Nasra.

Preşedintele Camerei Deputaţilor îi îndeamnă pe "disidenţii" Nasra şi Itu să rămână alături de partid

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi recomandă fostului preşedinte PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, "să rămână alături de partidul care l-a descoperit", în contextul în care printre numele vehiculate care ar fi semnat moțiunea de cenzură a apărut şi cel al lui Nasra.

Marcel Ciolacu a afirmat că ştie de nemulţumirile deputaților de Cluj Horia Nasra și Ițu Cornel legate de schimbările impuse recent de Viorica Dăncilă în conducerea organizaţiei judeţene PSD Cluj şi că a luat legătura cu aceştia.

"Am vorbit la telefon cu domnul Nasra şi o să vorbesc în continuare. Are supărările dânsului, îi recomand să rămână alături de partidul care l-a descoperit, e tânăr, rămân la părerea că cea mai mare calitate în politică trebuie să fie răbdarea. (...) Va trece această moţiune şi această aşteptare", a declarat Ciolacu, citat de Hotnews.ro.

Marcel Ciolacu, a recunoscut, joi, că sunt parlamentari ai PSD care au semnat moţiunea de cenzură. Ciolacu a declarat că știe doar de deputatul PSD de Ialomița Mihăiţă Găină că a semnat moțiunea, iar alți 20 de parlamentari PSD au fost sunați de PNL.

"Cred că sunt parlamentari şi de la PSD care au semnat, dar nu este niciun fenomen. (...) Înţelegeţi la fel de bine ca şi mine că ne apropiem de un sfârşit de mandat şi lumea gândeşte în logica personală şi nu în logica de grup. E adevărat, când au fost puşi pe listele PSD jurau credinţă patriei mamă, iar acum... Nu mă întrebaţi care. Ştiu de domnul Găină, cu certitudine, de la Ialomiţa, chiar e o surpriză", a adăugat Ciolacu.

Ciolacu a precizat că știe că există nemulțumiți în interiorul grupurilor parlamentare ale PSD. "Cel puţin 20 de parlamentari PSD mi-au spus că au fost sunaţi de către oameni din opoziţie. Lucru care pe mine nu m-a deranjat, face parte din jocul democratic, unora chiar li s-a zis: îţi dăm noi banii de benzină să vii la Bucureşti, aşa se joacă. Totuşi, politica nu este balet", a menţionat liderul PSD.

Declarațiile lui Ciolacu apar în contextul în care PNL a anunțat public că mai mulți parlamentari PSD au semnat demersul împotriva Guvernului Dăncilă. Printre numele vehiculate care ar fi semnat moțiunea ar fi apărut cele ale deputaților de Cluj Gabriel Nasra şi Cornel Ițu, dar şi al lui Mihăiță Găină.

Loading...
Comenteaza