Întâlnire a președintelui PMP Cluj cu membri ai Congresului SUA

Întâlnire a președintelui PMP Cluj cu membri ai Congresului SUA
Alături de președintele executiv al Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac, președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu, a participat ca invitat la Western Conservative Summit.

Western Conservative Summit este un eveniment politic de anvergură națională în Statele Unite ce are loc în Denver, Colorado, și reunește lideri politici republicani, membri şi susținători ai Partidului Republican din SUA.

Conferința anuală a inclus în trecut invitați de seamă precum președintele Donald Trump, senatorul Ted Cruz, fostul candidat la președinția SUA, Ben Carson, ministrul dezvoltării urbane, și guvernatorul Sarah Palin.

În acest an invitații îi includ pe Ryan Zinke, ministrul de interne al administrației Trump, John Bolton, fost ambasador la ONU, și pe William Bennett, ministrul responsabil de educație în administrația Ronald Regan.

Seria de întâlniri a inclus întrevederi cu congresmenii americani: Jody Hice (Georgia), Paul Anthony Gosar (Arizona) și Ken Buck (Colorado), ultimul dintre aceștia adresându-le celor doi parlamentari români și invitația de a participa la National Prayer Breakfast anul viitor.

În cadrul întrevederilor parlamentarii români au discutat cu oficialii americani despre importanța parteneriatului strategic pentru secolul XXI dintre România și Statele Unite, despre situația politica din Europa Centrală și de Est, problematica imigranților din Europa, noile amenințări de securitate, precum anexarea Crimeei si riscurile la care este expusă Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, un subiect de interes pentru congresmenii americani a fost legat de dezbaterea din România cu privire la definirea familiei, conservatorii americani precizând că familia trebuie menținută în forma ei tradițională.

Tomac şi Lungu au susținut în cadrul convorbirilor că formațiunea politică pe care o reprezintă, are la baza o doctrină creștin-democrată și împărtășeste același punct de vedere cu privire la subiectul privind definirea familiei. Totodată, parlamentarii PMP au invitat o delegație din partea Congresului SUA în România.

Loading...
Comenteaza