News alert Iohannis a anunţat că nu promulgă "bugetul ruşinii" şi sesizează CCR

Iohannis a anunţat că nu promulgă "bugetul ruşinii" şi sesizează CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019, despre care a spus că este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România.

„Un lucru este clar. Guvernarea PSD a eşuat. În spitale probleme peste probleme, educaţia este subfinanţată, economia este bulversată mai ales după ordonanţa 114, dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept, cu obiectivul de a pune mâna pe justiţie", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că bugetu prezentat de Guvernul Dăncilă este unul al ruşinii naţionale, nerealist, supraevaluat şi întârziat.

"PSD nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România (...) Bugetul ruşinii naţionale are aspecte clare de neconstituţionalitate, nu se respectă chestiuni asumate faţă de UE, se încalcă drepturi fundamentale", a spus preşedintele.

"PSD a avut grijă să aloce 150 de mil. va primi PSD din finanţarea partidelor, pentru asta sunt bani", a mai afirmat Iohannis.

Preşedintele Iohannis sesizează la CCR Legea bugetului pe 2019 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019.

”Bugetul ruşinii naţionale nu doar că pune în pericol economia românească, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate. Nu se respectă obligaţii asumate de România faţă de UE, din care face parte. Se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării şi principiului subsidiarităţii. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi (vineri - n.r.) Curtea Constituţionalăa României pe bugetul 2019, bugetul ruşinii naţionale”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai anunţat că va sesiza CCR şi în privinţa Legii de aprobării plafoanelor.

Loading...
Comenteaza