Iohannis a dat peste cap planurile PSD: Mitingul pentru familia tradiţională se anulează

Iohannis a dat peste cap planurile PSD: Mitingul pentru familia tradiţională se anulează

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite legea referendumului la CCR, Florin Iordache a declarat că PSD renunţă să mai organizeze mitingul pentru susţinerea familiei tradiţionale. 

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a declarat Florin Iordache, pentru Digi24.

Inițial, PSD se vehicula data de 26 mai, pentru miting. Ulterior, însă, şi Liviu Dragnea a renunţat la plan:

"Am discutat cu colegii mei. Neavand legea referendumului promulgata, nu putem discuta de un calendar de actiuni. Nu avem momentul zero (data pentru referendumul propriu-zis - n.red.), nu avem cum calcula. Cand avem legea promulgata, ne intalnim si discutam pe ceva concret", a spus Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalişti despre datele de 19 sau 26 mai, care au aparut in spatiul public ca fiind posibile pentru miting, liderul PSD le-a infirmat, potrivit realitatea.net.

"Nu e nimic oficial pe 26 mai. Nu stiu unde a ajuns, nu e oficial. Discutia a ramas (despre miting - n.red.), avem doar problema datei. Discutam mai multe despre miting, cand avem ceva clar. Se poate spune absolut orice. Ne mentinem in continuare sutinerea pentru Referendum. In ceea ce priveste comunitatatea LGTB, trebuie gasita formula legala prin care parteneriatul civil sa fie legiferat. Trebuie legiferata clar situatia familiilor monoparentale", a completat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă la Blaj, că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificările aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulţumit de schimbările efectuate la lege.

"Acuma dacă vreţi să ştiţi foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curtea Constituţională", a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută după ce a participat la dezbaterea "Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european".

Loading...
Comenteaza