Iohannis, după anunţul premierului: Demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe

Iohannis, după anunţul premierului: Demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe
Klaus Iohannis | Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că, prin declaraţiile referitoare la mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe".

Klaus Iohannis transmite că, prin declaraţiile susţinute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, "Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorinţa de a-şi revendica o decizie care nu aparţine doar Guvernului României, aşa cum doreşte să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbeşte să facă anunţuri publice fără să existe o decizie în acest sens".

Preşedintele precizează că "decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfășoară în prezent și doar cu avizul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și al securității naționale. Decizia finală aparține Președintelui României, care este, potrivit Constituției, titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern".

Klaus Iohannis menţionează că nu a primit până în prezent analiza care a fost anunțată în repetate rânduri de Guvern.

"Președintele Klaus Iohannis solicită, din nou, Guvernului și Prim-ministrului să manifeste responsabilitate în actul de guvernare", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Loading...
Comenteaza