Iohannis: "E foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale. Insist pe schimbare şi pe curăţenia în clasa politică"

Iohannis:
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi că, în continuare, este obligaţia sa să insiste foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice, pentru că suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege.

"Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi din păcate trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea.

Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de a mea să insist foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice.

Nu la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar că nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia în clasa politică", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, aflata într-o vizită de stat în Luxemburg.

Întrebat cum comentează rezultatul alegerilor, şeful statului a spus că îşi va exprima opinia după ce vor fi publice rezultatele definitive.

"Până atunci voi fi înapoi în ţară şi vom discuta despre alegerile locale, despre cine a câştigat şi cine a pierdut, dacă a câştigat România sau dimpotrivă şi toate aceste lucruri le vom discuta în zilele următoare. Cred că nu durează mult până când avem rezultate", a mai spus Klaus Iohannis.

Loading...
Comenteaza