Iohannis pierde locul întâi în preferinţele electoratului. Cine l-a surclasat

Iohannis pierde locul întâi în preferinţele electoratului. Cine l-a surclasat
Conform unui sondaj Sociopol, Klaus Iohannis nu mai este prima opţiune a votanţilor anti-PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Conform datelor sondajului, Klaus Iohannis este înlocuit în simpatiile publicului anti-PSD de către procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Aceasta a adunat 28% dintre preferinţele lor şi l-a detronat astfel pe Iohannis.

Preşedintele adună doar 20% dintre voturile anti-PSD. Clasamentul este completat de fostul premier Dacian Cioloş cu 10% şi de Nicuşor Dan cu 2%. 40% sunt nehotărâţi cu privire la o alternativă pentru candidatul PSD, se mai arată în sondajul citat de Gândul.

În tabăra PSD, favorită este Gabriela Firea, cu 32%, urmată de Victor Ponta - 18% şi Liviu Dragnea cu 10%. 40% dintre suporterii pesedişti nu au oferit un răspuns. Strict în privinţa candidatului PNL, favorit este Iohannis cu 37%, urmat la mare distanţă de Cristian Buşoi şi Cătălin Predoiu, relatează Mediafax.

Din tabăra neafiliaţilor politic, Kovesi este văzută drept varianta cea mai bună cu mai mult de o treime din voturi, urmată de Cioloş, cu 17% şi Mihai Răzvan Ungureanu, cu 8%. Dacă duminica viitoare are avea loc alegeri parlamentare, situaţia nu ar fi fundamental diferită de cea de pe 11 decembrie.

Principala deosebire ar fi scăderea PMP sub pragul electoral şi creşterea USR la 12%. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1007 persoane. Eroarea maximă admisă este de 3,2%.

Loading...
Comenteaza