Klaus Iohannis, acuze dure: Guvernul e condus de infractorul Dragnea prin interpuşi

Klaus Iohannis, acuze dure: Guvernul e condus de infractorul Dragnea prin interpuşi

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, o declaraţie de presă după ce Guvernul a depus o sesizare la CCR pe tema remanierii guvernamentale. Preşedintele a declarat că „România nu are prim-ministru” şi că "Guvernul e condus de infractorul Dragnea prin interpuşi".

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD-ul, pe Viorica Dăncilă, dar şi pe Liviu Dragnea.

"Prima cauză a problemei este că, de facto, România nu are prim-ministru. Iar a doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face orice fără să mă contacteze. Constat că PSD-ul, sub acest Liviu Dragnea, şi-a pierdut capacitatea de a face politică", a spus preşedintele României. 

Iohannis a reacționat după ce Viorica Dăncilă a declarat că a sesizat Curtea Constituțională a României pentru "blocajul" pe care l-a creat președintele prin amânarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării Regionale.

"Doamna prim ministru m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, așa printre vizitele pe care le face doamna prim ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema? Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari, secretare. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României și asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional", a spus Klaus Iohannis. 

Preşedintele a afirmat că la baza problemei politice a remanierii sunt două cauze. "Prima: de facto, România nu are prim-ministru. A doua este totala inabilitate a PSD de a face politică, politică de orice fel.

Întrebat cine conduce România, Klaus Iohannis a afirmat că "Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea, care conduce prin interpuşi".

"Dacă s-a ajuns în această fază să stabilească CCR, voi aștepta decizia CCR și după aceea voi acționa constituțional.  Majoritatea pesedistă a considerat, la Senat, că un termen rezonabil este două-trei luni. Prin amânarea acestei decizii nu se blochează activitatea Guvernului, acest Guvern fiind condus de infractorul Dragnea prin interpuși", a mai spus preşedintele României. 

Loading...
Comenteaza