Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea de un criminal

Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea de un criminal

Un bărbat închis pentru crimă l-a ameninţat pe preşedintele Klaus Iohannis cu moartea, după ce i-a fost refuzată cererea de graţiere.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost ameninţat cu moartea de un condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă, închis la Penitenciarul din Aiud, după ce i-a fost refuzată cererea de graţiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Aiud, Mihai Roman, ameninţarea a fost făcută prin intermediul unei scrisori, iar dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj se află în faza de cameră preliminară.

„S-a reţinut în rechizitoriu că, prin intermediul unei scrisori expediate preşedintelui României, deţinutul din Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea prin tăierea gâtului pe preşedinte, în contextul în care, în data de 12 decembrie 2017, preşedintele i-a respins cererea de graţiere individuală a pedepsei la 15 ani de închisoare, pentru omor. Această faptă a fost încadrată la infracţiunea de ultraj şi s-a reţinut că a fost săvârşită în recidivă postcondamnatorie, adică în timpul executării unei pedepse”, a declarat judecătorul Mihai Roman, pentru Mediafax

Ancheta în acest caz a pornit după ce Administraţia Prezidenţială a formulat o plângere împotriva deţinutului.

Deţinutul Costin Muntean are 59 de ani şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a omorât o femeie cu care avea o relaţie de mai mult timp. Potrivit procurorilor, el a convins-o să meargă cu el într-o peşteră unde, după un raport sexual, a lovit-o puternic în cap, provocându-i răni grave şi apoi a abandonat-o acolo, iar corpul victimei a fost găsit abia după două săptămâni, de un localnic.

Loading...
Comenteaza