Kovesi nu a rămas singură. Bohnert, în continuare candidat pentru şefia Parchetului European

Kovesi nu a rămas singură. Bohnert,  în continuare candidat pentru şefia Parchetului European

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de şef al Parchetului european, a informat că nu s-a retras din cursă, în pofida faptului că vineri, în România, informaţia era că Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în cursă.

Contractat telefonic, Bonhert a declarat că încă este candidat pentru a fi procuror şef european, notează Politico.eu. Informaţia vine după ce vineri RFI anunţa că Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în cursă, după ce francezul Jean-François Bohnert a fost audiat pentru postul de procuror şef al Parchetului Naţional Financiar Francez.

Bonhert, în vârstă de 58 de ani, face parte din ultimii doi candidaţi pentru şefia Parchetului european. Biroul , care va fi operaţional anul viitor, se va ocupa cu investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor cu fonduri europene, inclusiv fraudă şi corupţie. Cu toate acestea, Bonhert a afirmat că postul de procuror şef european nu se va axa special pe îndepărtarea politicienilor corupţi. Parchetul european va "investiga, urmări penal şi îi va aduce în faţa justiţiei pe cei care au activităţi împotriva intereselor financiare ale Uniunii", scrie Mediafax.ro. 

Laura Codruţa Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul European, că Guvernul României nu a susţinut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că ”nu a aşteptat niciodată ajutorul lor”.

 

Loading...
Comenteaza