Legea manualului, neconstituţională. Orban: Visul lui Dragnea de a apărea pe coperta manualelor a eşuat, după decizia CCR

Legea manualului, neconstituţională. Orban: Visul lui Dragnea de a apărea pe coperta manualelor a eşuat, după decizia CCR

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că Legea manualului şcolar este neconstituţională deoarece a fost adoptată ca lege organică, deşi aceasta este o lege ordinară care trebuia adoptată conform altor proceduri.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, că Legea manualului şcolar este neconstituţională în ansamblul ei, deoarece a fost adoptată de Parlament ca lege organică, deşi aceasta este o lege ordinară care trebuia adoptată conform altor proceduri.

După decizia CCR, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că visul lui Liviu Dragnea de a apărea pe coperta manualelor realizate de Editură Pedagogică în regim de monopol, a eşuat.

"Visul lui Dragnea de a apărea pe prima copertă a manualelor realizate în sistem de editură pedagogică în regim de monopol a eşuat temporar şi domnul Dragnea nu va apărea pe coperta manualelor. Şi noi nădăjduim că în continuare manualele pentru copii vor fi rodul creativităţii, rodul unei competiţii între companii care să genereze manuale cât mai interesante şi cât mai folositoare copiilor", a afirmat, miercuri seara, Ludovic Orban.

Judecătorii CCR au explicat faptul că Legea manualului şcolar a trecut de Parlament cu votul unei majorităţi absolute, adică a jumătate plus unul din numărul total al senatorilor şi, respectiv, deputaţilor, pe când, având în vedere tipul legii, constituţional era nevoie doar de o majoritate simplă.

Sesizarea de neconstituţionalitate a legii a fost făcută de PNL şi USR. Legea manualului şcolar se va întoarce în Parlament.

Loading...
Comenteaza