Ministrul Agriculturii, atac la Cioloş pe tema pestei porcine: "Întrebaţi-l pe Cioloş, era premier în 2016"

Ministrul Agriculturii, atac la Cioloş pe tema pestei porcine: "Întrebaţi-l pe Cioloş, era premier în 2016"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus la Cluj-Napoca că fostul premier Dacian Cioloş şi fostul ministru al Agriculturii din Cabinetul său, ar trebui să fie întrebaţi despre informările SRI din 2016 privind pesta porcină africană.

Întrebat de presă la Cluj-Napoca,  la finalul unei vizite efectuate la Festivalul Zilele Recoltei, câte din cele 132 de informări ale SRI despre pesta porcină africană au ajuns la el, Petre Daea a spus că a primit informaţii referitoare la această boală de la autorităţile sanitar - veterinare care au semnalat problemele la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor.

”Întrebarea este foarte bună, dar trebui să o puneţi ministrului Agriculturii de atunci şi premierului de atunci, pentru că această afirmaţie este din 2016, când era altcineva premier, domnul Cioloş. Vă rog să îl întrebaţi pe dumnealui. Eu am aflat din momentul în care m-am aşezat pe scaunul de ministru şi am aflat din momentul în care eram în Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor de la autorităţile sanitar – veterinare care au venit în 13 septembrie 2016 şi au depus o informare la comisie pentru a cere sprijin, întrucât erau într-o situaţie dificilă. Spuneau că autorităţile nu înţeleg gravitatea fenomenului şi ne-au cerut sprijin, astfel că am intervenit şi am avut o şedinţă a Comisiei pentru agricultură şi am transmis concluziile noastre primului ministru, rugându-l să intervină şi să accelereze măsurile pe care le impunea ANSVSA”, a spus Daea, citat de mediafax.ro. 

Acesta a precizat că de la preluarea funcţiei de ministru este informat şi primeşte informaţii la timpul potrivit. Petre Daea a mai adăugat că cei care critică autorităţile pentru intervenţia în cazul pestei porcine africane vor să se urce pe „lacrimile de necaz ale populaţiei”, pentru a căutat sprijin electoral, avertizând că nu vor reuşi.

Potrivit celor mai recente date, pesta porcină africană s-a răspândit în 207 localităţi din 12 judeţe, cumulând un număr total de 898 de focare şi 57 de cazuri la mistreţi. La nivel naţional au fost sacrificaţi 232.722 de porci, informează joi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Loading...
Comenteaza