Ministrul de externe, presiune pe Iohannis în cazul mutării ambasadei la Ierusalim

Ministrul de externe, presiune pe Iohannis în cazul mutării ambasadei la Ierusalim

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, că dacă preşedintele Klaus Iohannis nu acceptă analiza Guvernului privind efectele mutării ambasadei României la Ierusalim, atunci se poate ajunge ”din nou la probleme legate de un conflict interinstituţional” şi că poate fi sesizată CCR.

”În opinia mea, cel puţin, doresc să facem această evaluare şi analiză cât mai rapid cu putinţă şi să prezentăm mai multe alternative, care să fie mutarea sau alte alternative care ar putea să apară la această oră. Sigur, decidenţii politici vor hotărî. În cazul în care vor fi decizii diferite, putem ajunge din nou la probleme legate de un conflict interinstituţional, ne ducem la Curtea Constituţională şi aşa mai departe. Mergem pe toate mecanismele”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Acesta a fost întrebat, în cadrul audierilor din Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, ce se poate întâmpla dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta analiza Guvernului privind efectele mutării ambasadei României la Ierusalim.

Loading...
Comenteaza