Nicoară confirmă trecerea la ALDE: "PNL de astăzi nu mai este construcţia politică de acum 28 de ani"

Nicoară confirmă trecerea la ALDE: "PNL de astăzi nu mai este construcţia politică de acum 28 de ani"

Marius Nicoară a anunţat, luni, atât în plenul Senatului cât şi printr-un comunicat de presă, că a trecut de la PNL la ALDE. Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, vine la Cluj-Napoca, marţi, unde va susţine o conferinţă de presă pe această temă. 

Marius Nicoară acuză faptul că PNL de astăzi nu mai este construcţia politică de acum 28 de ani şi fiind nemulţumit de faptul că nu ar susţine anumite proiecte.

"În urmă cu mai bine de 28 de ani, mai exact în prima lună a anului 1990, împreună cu câţiva oameni inimoşi şi curajoşi am pornit refondarea, reclădirea istoricului Partid Naţional Liberal. Făceam acest lucru cu multă încredere în valorile liberale. Partidul pe care atunci l-am reconstruit, a cărui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltare economică, susţinerea iniţiativei private, promovarea reformelor instituţionale, progresul capitalului autohton, consolidarea democraţiei. Toate acestea s-a văzut şi au fost apreciate mai ales în perioada guvernării liberale condusă de Călin Popescu-Tăriceanu".

Senatorul se declară nemulţumit de faptul că PNL se opune noului Cod Administrativ, invocând totodată şi faptul că unele proiecte pentru Cluj nu sunt sprijinite.

"Din păcate, astăzi liberalismul în forma construită şi promovată în acea perioadă nu se mai regăseşte în actuala formă a Partidului Naţional Liberal. Sunt multe situaţii care mă determină să constat, cu regret, că PNL astăzi nu mai este construcţia pe care am pornit-o acum 28 de ani, am visat-o şi într-o bună măsură am realizat-o. De exemplu: - faptul că astăzi PNL se opune noului Cod Administrativ; - faptul că se încearcă mutarea unui proiect important al judeţului, mai exact mutarea Spitalului Regional de Urgenţă din Comuna Floreşti în altă parte, riscând astfel să pierdem sute de milioane bani europeni; - faptul că nu este sprijinit aeroportul şi parcurile industriale; - faptul că Partidul Naţional Liberal nu mai este exponentul luptei pentru o justiţie fără interferenţe exterioare şi nu mai este un simbol al democraţiei. Toate acestea m-au determinat să mă alătur partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu - ALDE -, unde există mulţi alţi liberali autentici care luptă pentru promovarea principiilor amintite".

El consideră că trecerea la ALDE nu reprezintă o trădare a PNL-ului.

"Aşa cum aminteam, decizia mea de a mă alătura ALDE nu înseamnă o trădare a adevăratului Partid Naţional Liberal şi nici o abandonare a principiilor şi valorilor liberale. Am ales să mă alătur vechilor mei colegi liberali alături de care am refăcut PNL acum 28 de ani. Sunt convins că alăturându-mă ALDE, echipei de adevăraţi liberali din jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, voi putea contribui cu experienţa mea politico-administrativă la dezvoltarea Clujului şi a României, aşa cum am făcut-o în trecut", a adăugat acesta.

Fost preşedinte CJ, candidat la Primăria Cluj, certat cu legea

Amintim că, în perioada 2004-2008, Marius Nicoară a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PNL pentru un nou mandat, dar a fost surclasat de Alin Tişe, candidat din partea PDL şi fin al lui Emil Boc, preşedintele acestei formaţiuni. 

La alegerile din 30 noiembrie 2008 a fost ales senator PNL în Colegiul Uninominal 3 al judeţului (municipiile Gherla, Dej, Câmpia Turzii şi comunele aferente). La alegerile locale din 2012 a candidat pentru funcţia de primar al Clujului. S-a clasat pe locul doi, cu 52.251 de voturi, faţă de cele 53.674 de voturi obţinute de Emil Boc (PDL).

Senatorul PNL de Cluj are probleme cu legea. În martie 2018 a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce, în noiembrie 2014, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier în care o persoană a fost rănită. Decizia este definitivă.

Loading...
Comenteaza