Nicuşor Dan s-a reînscris în USR şi a semnat protocolul de constituire al Alianţei 2020 USR-PLUS

Nicuşor Dan s-a reînscris în USR şi a semnat protocolul de constituire al Alianţei 2020 USR-PLUS

Nicuşor Dan a semnat, joi seara, protocolul de constituire al alianţei electorale ”Alianţa 2020 USR-PLUS”, după ce s-a reînscris în Uniunea Salvaţi România. El mai spune că va demisiona din partid ”după ce formalităţile se vor fi terminat.”

”Trebuia să găsim soluţia. (...) A existat problema asta, riscul ca o alianţă pe care nişte oameni vor să o voteze să nu poată să candida. Singura soluţie era ca eu să cosemnez. Nu ştiu dacă nu e prea târziu, dar singura alternativă era ca eu să cosemnez. Ca să cosemnez trebuia să fiu membru de partid, pentru că altfel ar fi fost un fals.

Soluţia a fost să fac o cerere de înscriere, care a fost aprobată de aseară (joi seara - n.r.) de filiala sectorului 6. Am semnat în calitate de membru şi de preşedinte înregistrat în registrul Partidelor Politice. După ce formalităţile astea de înscriere se vor fi terminat o să revin la poziţia iniţială, de independent”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Nicuşor Dan.

Biroul Electoral Central a publicat, joi, seara decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale "Alianţa 2020 USR-PLUS", motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş. Preşedintele USR Dan Barna a anunţat că motivarea BEC este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Loading...
Comenteaza