Norica Nicolai: Carmen Dan nu trebuie sacrificată

Norica Nicolai: Carmen Dan nu trebuie sacrificată
Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, joi, că premierul Mihai Tudose „instrumentează politic” conflictul cu ministrul de Interne, Carmen Dan, afirmând că Poliţia Română a muşamalizat ani de zile dosare penale, însă, Dan a reacţionat şi nu trebuie să fie „sacrificată”.

„(...) Actualul conflict, după părerea mea, este artificial. O certitudinea eu am că în Poliţia Română astfel de elemente care au fost tolerate ani de zile, iar dosarele penale au fost muşamalizate, ceea ce este un lucru grav pentru Poliţie, care este şi organ de anchetă penală, nu pot fi tolerate. Asta ar trebui să atragă, dacă există bun simţ, dar nu prea văd că există în România, nişte demisii. Va trebui sa stabilim ale cui", a declarat europarlamentarul ALDE Norica Nicolai.

Norica Nicolai a afirmat că premierul instrumentează politic conflictul pe care îl are cu ministrul Carmen Dan.

"Faptul că domnul prim-ministru instrumentează politic acest conflict, în loc să facă o analiză foarte serioasă a realităţii resursei umane din Poliţie nu face bine nici Poliţiei şi nici Guvernului", a spus europarlamentarul ALDE.

Europarlamentarul a afirmat că ministrul de Interne nu trebuie "sacrificat".

"Dat fiind comportamentul ministrului care a ieşit şi a cerut nişte demisii pentru asumarea răspunderii celor direct implicaţi nu ar trebui să fie sacrificată", a spus Norica Nicolai.

Mai mulţi deputaţi PSD au ezitat să spună dacă se impune sau nu demiterea ministrului de Interne.

Contactată de MEDIAFAX, deputatul PSD Ana Birchall a declarat că va vorbi "doar în partid".

La rândul său, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a declarat pentru MEDIAFAX că nu a urmărit declaraţiile premierul Mihai Tudose şi ale ministrului de Interne, Carmen Dan.

Nici senatorul PSD Şerban Nicolae nu a vrut să spună dacă se impune sau nu demiterea lui Carmen Dan, precizând că nu este în ţară şi nu a urmărit declaraţiile.

 

Loading...
Comenteaza