Video O militantă romă din Pata Rât deschide listele la europarlamentare pentru Demos

O militantă romă din Pata Rât deschide listele la europarlamentare pentru Demos
Demos şi-a lansat la Cluj candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Pe listă, în majoritate femei
Demos şi-a lansat la Cluj candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Pe listă, în majoritate femei

Partidul Democrației și Solidarității - Demos și-a lansat, la Cluj-Napoca, cei 12 candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Demos şi-a prezentat lista candidatelor și candidaților în alegerile pentru Parlamentul European, împreună cu Manifestul politic, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Centrul Zody, Pata Rât. „Construim o forță politică care să lupte pentru bunăstare, democrație și solidaritate, împotriva inegalității și a sărăciei, a naționalismului şi a marilor interese de afaceri ce amenință viitorul Uniunii Europene” se arată în manifestul partidului.

Temele majore pe care Demos le susține în campania pentru europarlamentare se numără: apărarea drepturilor angajaților și  ale persoanelor marginalizate social; o economie europeană bazată pe cooperare și nu pe competiție; protecția mediului; reorientarea Politicii Agricole Comune pentru a sprijini țăranii, producătorii medii și mici și cooperativele; protejarea drepturilor și libertățile fundamentale ale cetățenilor

Candidatele și candidații Demos au fost aleși prin vot intern de membrii partidului și ai Platformei civice Demos. Din cei 12 candidaţi de pe listă 9 sunt femei:

1.    Claudia Linda Zsiga

2.    Andreea Iorga-Curpăn

3.    Daniela Gabor

4.    Andreea Petruţ

5.    Flavia Matei

6.    Amalia Epure

7.    Roxana Păduraru

8.    Elena Trifan

9.    Mihaela Biolan

10.  Claudiu Crăciun

11.  Joachim Cotaru

12.  Daniel Iancu

Lista este deschisă de Linda Greta Zsiga, activistă romă pentru dreptul la locuire din Pata Rât, Cluj-Napoca, care a militat în ultimii ani pentru asigurarea unei vieți demne pentru toți, indiferent de etnie sau de condiția socială, pentru accesul persoanelor vulnerabile la locuințe sociale și accesul la educație pentru copiii dezavantajați. În lupta sa civică, Linda Greta Zsiga a avut aliați de la nivel național și european. “În toată România există oameni săraci, care nu au acces la locuințe decente și nici acces la servicii publice, pe acei oameni vreau să-i reprezint, pe acei oameni care se simt deznădăjduiți, care simt că nu mai au salvare, care simt că nu există nimeni care să le rezolve problema”, a declarat Linda Greta Zsiga, în cadrul lansării candidaturii Demos la alegerile europarlamentare, care a avut loc la Cluj

Daniela Gabor, candidată pe lista Demos a declarat în cadrul evenimentului:  “Eu cred în Europa, dar vreau o Europă diferită. Noi în Demos vrem să construim o Europă solidară, o Europă a egalității, o Europă ecologică. Ca să ajungem la această Europă trebuie să vorbim despre modelul economic, despre schimbările structurale care să ne permită să construim o astfel de Europă. În Demos credem că sărăcia, inegalitatea, precaritatea, autoritarianismul politic, corupția, sunt consecințele unui model economic care se numeste globalizarea financiară, care funcționează doar pentru puțini. Roxana Păduraru, candidată Demos a vorbit despre problemele de mediu cu care se confruntă România și de nevoia ca firmele să fie responsabilizate mai mult în acest domeniu.

”Școlile noastre ne-au făcut mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai deschiși la ideea de solidaritate, la ideea de egalitate, la ideea de demnitate. Toți, împreună, și cei cu școli, și cei fără școli, și cei care stau la bloc, și cei care stau într-o baracă, ne-am găsit o casă comună în Demos. Vă propunem să ne dați o șansă pentru a spune acestei societăți să nu mai fie divizată, fragmentată, să nu mai sacrifice oameni”, a declarat Claudiu Crăciun, secretarul general al partidului și candidat Demos.

Partidul Democrației și Solidarității - Demos s-a lansat în septembrie 2018, este brațul electoral al Platformei Demos ce numără aproximativ 800 de membri, fiind prezent în peste 20 de orașe din țară și diaspora. Luptă pentru egalitate, echitate, libertate, solidaritate, sustenabilitate, integritate, participare și toleranță.

Loading...
Comenteaza